Каракачанов за отношенията в коалицията: Ластикът се отпуска и се връща в нормалните си параметри

Георги А. Ангелов Последна промяна на 05 март 2020 в 12:30 2412 0

Снимка Александра Маркарян

Краимир Каракачанов

Ластикът се отпуска и се връща в нормалните си параметри. Така вицепремиерът и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов охарактеризира нормализирането на отношенията в управляващата коалиция.

Само преди 9 дни Каракачанов казва на премиера по повод ареста на шефката на Басейнова дирекция в Пловдив (от ВМРО), че "така повече не може да се продължава - при възникване на каквото и да било обществено напрежение да се удря някой от коалиционните партньори", а също: "Един ластик като се опъва, опъва и накрая се къса, а като се скъса, е трудно да го вържеш".

Днес Каракачанов има друга версия за проблемите, родили напрежението в коалицията: “На арестите реагира министърът на екологията, аз го защитих, защото Емил Димитров е нов министър, доволен съм от неговата работа. Проблемът беше в това, че в качеството ми на вицепремиер по сигурността научавам за някакви неща, които се правят от МВР, от медиите. Имаше един общински съветник от ВМРО, който беше извикан на разпит и беше освободен. И го научих от местните медии. Директорката на Басейновата дирекция не съм я виждал, не само, че не съм я назначавал. Тя е назначена от предишния министър”.

“Като искаш да разпитваш някой, си има нормален начин. Затова реакцията ми беше срещу полицията. Видяхте не прокурори с автомати, а полицаи”, каза още Каракачанов, а на въпрос дали се арестуват умишлено кадри на ВМРО отвърна: "Каквото и да смятам аз, времето ще покаже".

“Аз съм човек, който си отстоява твърдо позицията, но предпочитам отстояването на позицията да става в режим на диалог, а не в режим на конфронтация. След като диалога беше възстановен и след като нашето справедливи искания са приети - доброволната служба, доброволните отряди, военно обучение в училищата, 300 лв. минимална пенсия диалогът е възстановен. Ластикът се отпуска и се връща в нормалните си параметри”, каза още Каракачанов.

Вицепремиерът и министър на отбраната беше в парламента за изслушване по искане на “Атака”, според които като министър на отбраната той е продавал военни имоти на занижени цени. Каракачанов цитира данни от министерството, според които продажбите на имоти с отпаднала за армията необходимост е в пъти по-малко от предишни години и се правят с открити процедури с наддаване.

След изслушването между него и депутати от “Атака” възникна напрежение в кулоарите на парламента. “Чакай, Краси, ела да си говорим“, пресрещна го Десислав Чуколов от „Атака“, а Павел Шопов каза: „На главния прокурор, той ще проверява сделките“. Красимир Каракачанов му отговори: „Стига вика, бе, Шопов. Шопов, моля те, изкъпи се най-накрая“. До физически сблъсък не се стигна.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови