Каракачанов за Македония: Ти го кръщаваш, то пърди - народна поговорка

Поръчах си чаша червено вино при инцидента със самолета, който кацна аварийно във Виена, обяви вицепремиерът

OFFNews Последна промяна на 15 декември 2018 в 09:02 6123 0

Поръчах си чаша червено вино и си казах: ако е писано да стане, ще стане. Няма виновни, пилотите действаха абсолютно професионално. 

Така вицепремиерът Красимир Каракачанов коментира инцидента със самолет на "България ер", който кацна аварийно във Виена, по Нова тв.

28 години някой е гледал на армията като на брашнян чувал, сега правителството отпусна 117 милиона за ремонт и оборудване, каза още Каракачанов. На критиките, че хем ще се купуват нови самолети, хем ще се харчат пари за ремонт, военният министър обясни, че доставката на един самолет не става за 24 часа, още повече на 8. Ако днес сключим договор, те ще бъдат доставени за 2 години, а пилотите ще се качат да летят с тях на третата година, обясни военният министър. 

Не можеш да оставиш армията гладна и тук няма нарушение от страна на Министерството на отбраната, коментира той зародилия се скандал за 3-те години без сключен договор за доставка на хранителни продукти на армията. „За мен най-чистият вариант е да се направи нова обществена поръчка“, каза военният министър. И поиска тя да бъде разбита по сектори или по региони, за да могат да се включат повече фирми. Каракачанов отрече обвиненията за корупционна схема.

Ако Македония не промени отношението си, няма да гласувам за приемането й в ЕС и НАТО, заяви Каракачанов по повод предизвикалите реакция на Скопие негови думи, че комисията, която се събира да реши спорните въпроси в общата история на двете държави няма никакъв напредък, а от македонска страна има нахалството да се спори и шикалкави. 

Има една поговорка - ти го кръщаваш, то пърди, коментира днес Каракачанов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови