Каракачанов ще преговаря с НФСБ и Петър Москов за коалиция

OFFNews 06 май 2021 в 12:05 3381 0

ВМРО започва разговори от понеделник за евентуална коалиция за предстоящите предсрочни избори с НФСБ на Валери Симеонов и партия КОД на Петър Москов. Това съобщи министърът на отбраната в оставка Красимир Каракачанов, който е и лидер на извънпарламентарната националистическа партия.

От думите му стана ясно, че нямало никакви шансове дори да се проведат разговори с Волен Сидеров и Веселин Марешки.

"Сидеров на втория месец започна да атакува Симеонов, а Марешки е на етапи - ако иска коалиция сме добри, като не стане започва да плюе", каза Каракачанов.

Той уточни, че контактите с Валери Симеонов и НФСБ не са спирали, а с Волен Сидеров нямали връзка от година, защото именно лидерът на Атака бил виновен за торпилирането на коалицията "Обединени патриоти".

Каракачанов е убеден, че и политиците, и гражданите са направили определени изводи от миналите избори и неуспешния опит да се състави правителство.

"Сега всичко е въпрос на разум и проявяването му. Изводът е, че трябва да мислим преди да гласуваме. 30 години гласуваме само емоции - играем тото, така няма какво ново и по-хубаво да ни се случи. Надявах се, че политиците ще имат консенсус и диалог и нормално работещо правителство. Сега какво? Избори до дупка? Никой не е готов - трябва да се загърби личния егоизъм. Има смисъл от партии, ако те работят за държавата", каза още Каракачанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови