Каракачанов призова да не се бърза с приемането на министерските оставки

OFFNews 05 септември 2018 в 11:17 2324 0

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов поиска да не се бърза с приемането на оставките на министрите на вътрешните работи Валентин Радев, на транспорта Ивайло Московски и на регионалното развитие Николай Нанков. 

"Преди да излязат резултатите от разследването на инцидента край Своге, не трябва да се приемат оставките на министрите. Ако излезе, че грешката е изцяло на шофьора… Все пак става дума за едни министри, които могат да бъдат защитени, ако погледнем тяхната работа", коментира той в кулоарите на Народното събрание.

Вицепремиерът обяви, че не знае дали в парламента ще бъдат внесени оставките и на тримата. По неофициална информация се очаква регионалният министър да запази поста си. За подобен развой намекна и председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, който обяви, че поне половината от кметовете на ГЕРБ "спонтанно" са се организирали в  подкрепа на Нанков.

Днес Каракачанов коментира, че ако оставките бъдат внесени за гласуване в парламента, те трябва да бъдат подкрепени. В началото на седмицата обаче друг от съпредседателите на "Обединените патриоти" Валери Симеонов обяви, че депутатите от НФСБ няма да подкрепят оставките. 

Попитан дали и при гласуването на оставките ще трябва да е със синята каска, с която беше по време на коалиционния съвет, посветен на бъдещето на коалицията след оставките и напрежението между партньорите, той отговори: "Не се притеснявам. Има ли диалог – значи има и разбирателство. Няма ли нормален диалог, ако всеки реагира както и когато намери за нужно, се получават подобни разминавания". 

Каракачанов добави, че не е негова работа да тушира напрежението между колегите си Валери Симеонов и Волен Сидеров, които по-рано тази седмица взаимно си поискаха оставките. "Гледам да внеса повече спокойствие. Трябва да има диалог не само в малката, но и в голямата коалиция. Редно беше да бъдем информирани за оставките, а не да научаваме за тях от медиите“, каза той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!