Каракачанов: Настаняването на мигранти до границата с България е неразумно и недобросъседско

OFFNews 09 март 2020 в 22:43 5203 2

Снимка mod.bg

Имаме много добри дипломатически отношения с Гърция, но натрупването на мигранти към нашата граница е неприемливо, коментира в понеделник вечерта министърът на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов.

"Настаняването на нелегални мигранти в близост до границата ни от гръцка страна е предпоставка за допълнително наслояване на напрежение. Това не е добросъседско и е неразумно! Българската армия е в готовност и гарантирам, че нова вълна мигранти към страната няма да допусна. Все пак нека колегите от Гърция да се замислят съпричастни в какво действие по-точно стават" - заяви Красимир Каракачанов.

"Ердоган и неговите провокации спрямо Европа са едно. Съвсем друго е използването на хората като пешки на шахматната дъска на геополитическия хоризонт на Балканите. Не е хуманно. Погледнете го и от тази гледна точка. Всички видяхме и репортажите, разпространени от международните агенции, как турски граничари возят и карат насила мигранти да преминават в Гърция. Не може ние да ставаме заложници на чужди конфликти и интереси", категоричен е министърът на отбраната.

"Нов лагер на българската граница от страна на Гърция е вече тенденциозен. Това ще доведе до напрежение в иначе добросъседските ни отношения. Кому е нужно това? България има ясна позиция от самото начало на кризата. ВМРО е с категорична такава още от генезиса на проблема. България няма да плаща чужди сметки!" - заяви още Каракачанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10372

2

elbarbudo

10.03 2020 в 06:25

На мазния ку*оближец му се е усладил резания.

20699

1

Новак

09.03 2020 в 22:51

А когато Ердоган атакува Гърция с човешки щит кой ходи да му прави теманета?
 
X

Да помогнем на украинските деца!