Каракачанов: Мачът свърши онзи ден. Скопие няма как да започне преговори за ЕС

OFFNews 19 ноември 2020 в 09:58 3892 5

Реакцията на България не е закъсняла, защото до края на годината по време на германското европредседателство темата за започването на преговори за Скопие отново е актуална, коментира в студиото на "Денят започва" по БНТ вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

България винаги е имала позиция за разширяването на Западните Балкани, но винаги сме подчертавали, че това не може да бъде безусловно и Р Северна Македония трябва да покрие определени критерии, основният от които е отношенията ѝ с България, подчерта вицепремиерът.

Правителствата в Северна Македония след 1989 г. смятаха, че могат да продължат по стария начин - да създават своя фалшива идентичност. Това е говореното на т.нар. им политически елит, който произхожда от стария елит на Югославия, каза Каракачанов.

По думите му омраза към България се насажда не само в учебниците по история, но и в техни филми, книги, няма село, в което да няма поне една плоча срещу България, поне една.

Ако бъдем обективни, именно сегашният премиер Зоран Заев държи най-умерения политически език, посочи вицепремиерът.

По думите му, неизпълнението на Договора за добросъседство от тяхна страна се състои в това, че нищо не се променя в тяхната политика с изключение на това, че от време на време правят някое добронамерено изказване и то предимно идва от Зоран Заев.

Не са спрели не само да подръчкват, така да се каже, техни агенти в България и да ги финансират, но и да правят опити през дипломацията за създаване на малцинство, заяви Каракачанов.

Както се казва, мачът свърши онзи ден. Има теоретична възможност до края на годината въпросът за започване на преговори отново да се внесе в дневния ред, но реално няма как да се случи, смята Каракачанов.

На въпроса дали смята, че е възможно да бъде обявен за персона нон грата в Скопие, той отговори - няма как да го направят, няма как да посмеят, защото това би било един груб, просташки, дипломатически гаф.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6589

5

stanimir_13

20.11 2020 в 06:09

Докато политиката ни се определя, не от гледна точка на националния интерес, а от дребни егоистични цели, нищо хубаво не ни чака. Дребни душици, които са по погрешка на постове, които не заслужават.

7014

4

Диди

19.11 2020 в 15:23

Мисля, че е твърде малко перченето срещу Македония, за да се надява да остане във властта при следващото правителство. Лъжливото овчарче си преиграролята. Време е да се радва на парите си, заедно с оная мижитурка "джамбаза".

2900

3

Руми Лазарова

19.11 2020 в 11:43

При написаните два поста преди мене, няма какво да добавя. Там е казано обобщено всичко!

8025

2

Trabajo

19.11 2020 в 11:34

позволяваме външната политика на страната да стане заложник на елементарни предизборни циркаджилъци на един файтон професионални измекяри, а после се чудим как така десетилетия ни управляват комунисти, ченгета и мутри.


8011

1

oximoron

19.11 2020 в 11:14

Не е възможно да си толкова тъп ..за да си загубиш и времето и гласа си за да гласуваш за подобни идиоти като Каракачанов и подобните му квази патРеоте..!