Караянчева обеща да осигурява депутати и министри на карантинираните журналисти

Георги А. Ангелов 12 март 2020 в 13:19 6653 0

Цвета Караянчева

Председателят на парламента Цвета Караянчева обеща да осигури депутати и министри за интервюта по желание на журналистите в парламента, които от вчера са “под карантина” в зала на втория етаж и нямат достъп до депутатите в кулоарите на парламента, което ограничава достъпа до информация и осигурява пълен контрол на партийните пиари. Тя обаче отказа да отмени забраната за свободно движение в кулоарите.

Повод за обещанието на Караянчева е писмо до нея от около 20 акредитирани в парламента журналисти. В него те искат отпадане на ограничението на движение на журналисти в кулоарите и достъп до кафе-клуба и столовата, тъй като много колеги се нуждаят от специален хранителен режим заради здравословни проблеми. В залата в която са ограничени журналистите е поставена машина за храни с вафли и чипсове. Журналистите имат достъп до кафето за половин час сутрин, заедно с депутати и служители на парламента и след 13:30 до столовата. В същото време депутати, служители, НСО и шофьори свободно се разхождат из парламента.

Позволете ми да не се съглася и да не допусна движение по кулоарите на парламента, каза Караянчева, която дойде на крака в “карантинната” зала „Запад" на Народното събрание при журналистите. “Много е важно да кажа, че моите предписания, които съм пуснала към вас, не са в никакъв случай желание, за да ограничим възможността на българските граждани чрез вас да разбират какво се случва в парламента. Всичко това е направено във връзка с препоръките от Оперативния щаб, който заседава всеки ден и аз строго съм се съобразила с тези изисквания. Когато се затварят граници на държави, ние трябва да бъдем отговорни", каза Караянчева.

“Смесването на потоците, може да доведе недай си Боже, но има такава вероятност да доведе до пренасяне на вируса", каза Караянчева. “Ако смесим потоците с народните представители, защото ходят по различни избирателни райони", каза Караянчева и добави, че на депутатите от районите със случаи на коронавирус ще им бъде препоръчано да се въздържат от срещи.

Караянчева заяви, че осигурява още една зала - Изток в която да се правят изявленията на народните представители. Тя обеща да “осигурява” народни представители и министри, които са в парламента, ако даден журналист иска да разговаря с тях. “Този народен представител ще бъде поканен през пиарите”, добави тя. На протестите на репортери, че партиите така могат безпроблемно да ограничават и контролират информация Караянчева препоръча при такива случаи да се търси съдействие от нея.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews