Карадайъ: Промените в Конституцията ще са оценка на етническия модел

Спешно трябва да приемем промени в антикорупционния закон, заяви лидерът на ДПС

Ружа Райчева 01 септември 2023 в 10:02 792 0

Мустафа Карадайъ в пленарната зала

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Мустафа Карадайъ в пленарната зала

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ заяви, че предстоящите промени в Конституцията ще са оценка на етническия модел и демокрацията. 

Според него най-важните дебати, които предстоят в новата сесия на Народното събрание, са промените в антикорупционния закон. Той призова Народното събрание спешно да приеме закона за КПКОНПИ, нужен за влизане в еврозоната и Шенген. 

"Промените в Конституцията ще са оценка на демокрацията в последните 34 години, както и на етническия модел", заяви Карадайъ по време на откриващата си декларация от парламентарната трибуна в новата сесия на Народното събрание.

Той каза, че парламентът може да постигне стабилност в контекст на европейското развитието на държавата и войната в Украйна.

"Трябва да се осигури сигурността на гражданите на фона на растящите цени на основните потребителски стоки. Държавата се разминава с проблемите на гражданите. Протестите свидетелстват за това. Държавата действа постфактум", каза Карадайъ. 

По думите му така се руши доверието на гражданите в държавата и държавността, но има време това да се поправи. "Нужно е не на думи, а на дела да работим за хората", каза още Карадайъ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика