Карадайъ покани 'подведените и излъганите' да се завърнат в ДПС

ДПС ще подкрепи вота на недоверие срещу кабинета "Борисов"

OFFNews 26 декември 2017 в 17:58 10490 1

България има нужда до българското знаме да се вее и знамето на ДПС. И ако днес сме пред паметника на Тюркян, това е защото Тюркян е символ на стотиците жертви, които ни обединиха. Това заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в село Могиляне - пред паметника "Тюркян чешма".

Днес ДПС почете паметта на жертвите по време на мирните протести срещу т. нар. възродителен процес в кирковското село Могиляне и в Момчилград.

Бих искал също да се поклоня и на нашите герои - политически репресираните. Дълбок поклон! Нося ви поздрави от почетния председател на ДПС д-р Ахмед Доган, заяви Карадайъ.

Първата демократична партия, която се регистрира 89-та година, се казва Движение за права и свободи. 27 години проповядваме мир, толерантност и демокрация. 27 години искаме да има мир и стабилност, да има просперитет, да има сигурност за нас, за нашите деца, за нашите поколения, каза още председателят на ДПС.

Подведени, излъгани, врагове и предатели

Карадайъ поздрави всички, уважили събитието и заяви, че тази година на площада има пет пъти повече хора от миналата година - това е "знак за необходимостта от обединение".

Защото днес са на власт онези, които бият нашите майки на границата. Днес са на власт онези, които в центъра на София палят молитвени килимчета по време на петъчна молитва. Днес са на власт онези, които излизат с призиви за прекрояване на границите. А прокуратурата се прави, че не вижда и не разбира какви престъпления се извършват. Това минира бъдещето на нашата Родина. Тези националисти и фашисти говорят, че ще ни смачкат. Ние призовахме институциите в България – президент, премиер, председател на НС, да вземат отношение, но няма резултат. Но идват тук, застават пред вас и казват, че са за европейско развитие на България. Това е лицемерие и наглост, заяви председателят на ДПС. 

Според него, именно заради това "днес България има нужда от обединено и силно ДПС".

Карадайъ е категоричен, че "всеки, който работи против това обединение, не е наш опонент - той е наш враг. А ако е един от нас, той е предател."

И затова ние оценяваме нуждата на политическото време и тази оценка получаваме от този площад. И призивът ми е към всички онези, които са били подведени и излъгани, тези, които имат честни сърца и души, и пред себе си могат да кажат: „Да, аз сгреших”, те ще намерят правилния път и те имат място под знамето на ДПС, обяви Мустафа Карадайъ.

Само че тези - лицемерните, тези, които имат заден план, тези, на които душите не са чисти, тези, които за лична сметка, изгода и позиция искат да лицемерничат - техните души нямат да намерят правилния път и няма да си намерят мястото, каза още председателят на ДПС.

"Тази политика на ДПС е за Нобелова награда"

Ако трябва да определим политик на годината, то това е всеки един избирател на Движението за права и свободи, който отстоява демокрацията, правата и свободите, мира, стабилността, толерантността в нашата Родина, заяви Карадайъ.

Имахме и много активна международна дейност. Тази политика на ДПС е за Нобелова награда, защото Българският етнически модел е признат модел в Европа и света. Направихме и балканска конференция за интегрирането на Балканите в ЕС. Основата на тази интеграция може да бъде единствено и само Българският етнически модел, чийто автор и идеолог е философът д-р Ахмед Доган. Ние ще продължаваме нашата политика в тази посока. В Европа получихме голямо признание - Илхан Кючюк с таен вот беше преизбран с най-много гласове за зам.председател на партията АЛДЕ. Това е голямо признание за всеки един от този площад, това е мястото на ДПС, каза Мустафа Карадайъ.

Предстои ни европредседателство. Ние имаме голяма отговорност за европредседателството в България, но за нас е още по-ценна и демокрацията в нашата Родина. Ние ще дадем нашия принос, но ние няма да отстъпим от нашите ценности, добави той пред събралото се множество. 

Карадайъ е категоричен, че ДПС ще подкрепи вота на недоверие срещу кабинета "Борисов".

Бившият главен мюфтия Фикри Сали прочете молитва в памет на жертвите, ръководството на ДПС поднесе венци и цветя на гробовете на жертвите на тоталитарния режим и пред паметника "Тюркян чешма".

Пресцентърът на ДПС съобщава, че днес на възпоменателния митинг са присъствали още: главният секретар на Народно-републиканската партия в Турция Кямил Окяй Съндър, депутатите от Народно-републиканската партия Мухарем Индже и Ердин Бирджан, основателят на "Ийи парти" в Турция Йозкан Пехливаноглу, кметовете на Одрин-Реджеб Гюркан и Силиври-Йозджан Ъшъклар, представители на изселническите организации от Измир, Истанбул, Одрин и Бурса, представителите на ДПС в Турция: Фахри Ватансевер-Истанбул, Танер Чауш-Бурса, Исмаил Ватансевер-Измир, Лютви Йозгюр-Мармара, Гюнер Четин-Тракия, репресирани по време на тоталитарния режим, кметове от Гърция, областни председстели, кметове, общински председатели на ДПС и членове и симпатизанти на ДПС в областта и страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови