Дал: Какво се промени в ДПС, та политическите инженери се втурнаха да обединяват

OFFNews 26 декември 2017 в 11:41 14627 0

Какво толкова съществено се е променило в ДПС, че политическите инженери се втурнаха да „обединяват“. Това коментира създателят и зам.-председател на Народна Партия „Свобода и Достойнство“ (НПСД) Касим Дал на страницата си във фейсбук. 

Поводът са думите на почетния председател Ахмед Доган на новогодишното парти в сараите: Може би тук му е мястото да се отбележи, че "външният натиск" се преобразува в усилия за помирение и обединение на всички, които са се отцепили от ДПС. Ние винаги сме били добронамерени, но и принципни. Факт е, че не сме се скарали с никого. Всеки, който реално се разкайва-да заповяда. Но ДПС си има Устав, който регламентира подобни ситуации. Външното акуширане на аналогични процеси на разделяне и обединяване не е здравословно за нашите избиратели, обяви Доган.

Всички политически партии в България, чиито членове се явяват етнически турци, да се обединят“, призова на 24 декември почетният председател на Конфедерацията на балканските и румелийски турци Турхан Генчоглу по време на конгреса на най-влиятелната изселническа организация „Балгьоч“. 

Зам.-председателят на ДОСТ Мехмед Ходжа отговори, че обединение може да има само под шапката на ДОСТ.

Текстът на Касим Дал сега:

С оглед на спекулациите от последните дни за някакви обединения и тем подобни заявявам следното:
С декларация от 02.12.2017 г. Националния координационен съвет на НПСД препотвърди, посоката на развитие на партията, и заяви ясно, че ние няма да предадем тези над 120 000 души които дадоха гласа си вярвайки, че имаме ясна цел и знаем как да я постигнем. Ние продължаваме напред и като самостоятелен политически субект, ще търсим възможност за реално политическо присъствие на малцинствата в българския политически живот. Нашата позиция е ясна още от учредяването на НПСД и ние не сме упълномощавали никой да говори от наше име.
След всичко казано, обаче възниква един важен въпрос. Какво толкова съществено се е променило в ДПС, че политическите инженери се втурнаха да „обединяват“?
НПСД не търгува с доверието на своите избиратели! 

Председателят на Народна партия свобода и достойнство доц. д-р Орхан Исмаилов и членове на ръководството на партията участваха днес, в годишното поклонение в памет на всички загинали по време на т.нар. Възродителен процес пред Тюркян чешма в село Могиляне и Момчилград. Бяха поднесени венци и цветя на гроба на убитата Тюркян и пред паметника-чешма, изграден в памет на невръстната жертва на Възродителния процес.

Доц. д-р Орхан Исмаилов заяви: "Свободата за всеки един от нас е най-голямата свещенна ценност и в днешния ден си спомняме колко висока цена сме платили за нея и за това никога не трябва да се забравя."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови