Карадайъ отрече връзките на ДПС с големите обществени поръчки

OFFNews 11 март 2016 в 09:27 3711 5

Съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ отрече обвиненията на бившия финансов министър Симеон Дянков, че в Движението има хора, които се облагодетелстват от най-големите обществени поръчки.

Карадайъ поиска да коментира сестрата на Дянков, за да може финансистът следващия път "да обяснява, че няма сестра".

Съпредседателят на ДПС обясни, че в България трябва хора като Пеевски да бъдат подкрепяни, защото правят успешен бизнес. По негови думи, ако подкрепяме хора като депутата от ДПС, държавата ще тръгне напред. 

„Според нас спрените обществени поръчки са заради липсата на пари за разплащане по тях. Много важно е кой разпределя порциите, защото не са само оперативните програми, а имаме и държавен бюджета”, заяви в Нова телевизия съпредседателят на партията Мустафа Карадайъ.

„Ако Бойко Борисов като премиер и ръководител на администрацията в държавата признава, че не провежда по правилен начин обществените поръчки, то той трябва да си подаде оставката”, допълни той.

На въпрос дали Ахмед Доган ще се върне начело на ДПС, Карадайъ заяви, че това е поредно внушение. Той коментира и спряната от Конституционния съд част от здравната реформа.

„ДПС сигнализира от доста време, че Петър Москов и водената от него политика е вредна за здравето на българина. Желанието ни е като на всяка една от опозиционните партии. А именно - искаме час по-скоро да има избори, за да се провежда политиката на ДПС, тоест ние да бъдем на власт”, заяви Мустафа Карадайъ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!