Карадайъ: Нека онова рапърче, което обяви, че е бил заплашван, да дойде в комисия на НС

Ружа Райчева 19 януари 2022 в 21:09 18001 3

Снимка OFFNews

Нека всички хора, които са били заплашвани в държавата, да бъдат поканени за изслушване. Например като онова момче, онова рапърче, което също обяви, че е бил заплашван. Това заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ преди днешното изслушване на разследващия журналист от bird.bg Атанас Чобанов в парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

Карадайъ най-вероятно има предвид твърденията на Христо Петров - Ицо Хазарта, че е заплашван.

Атанас Чобанов беше изслушан при закрити врата по време на днешното заседание на комисията. Изслушването е повод негови твърдения, че е предупреден от чуждо правителство за непосредствена заплаха срещу него.

Публично журналистът съобщи, че "поръчката идва от първия ред на Народното събрание", тъй като последната му работа е свързана с депутата от ДПС Делян Пеевски, който попадна под ударите на американския закон "Магнитски" за корупция. Впоследствие прокуратурата се самосезира по случая.

Според източници на OFFNews днешното заседание е протекло с кавги и загуба на време, като Карадайъ е нарекъл няколко пъти Чобанов Иво Прокопиев (издателя на "Дневник" и "Капитал") след засекретяването.

Мустафа Карадайъ настоя изслушването на Чобанов да бъде отложено, така че да присъстват главният прокурор Иван Гешев и шефът на ДАНС:

"Темата на изслушването не е уточнена, по този начин можем да правим изслушвания за кой каквото се сети. Предлагам да конкретизираме изслушването в дневния ред и да е ясно по каква причина. Ако е във връзка с т.нар. заплахи, отправени към него, ние сме сезирали ДАНС по този повод.

В годините назад сме чели и чували много лъжи от г-н Чобанов.

Предложили сме на изслушването да присъстват главният прокурор Иван Гешев и председателят на ДАНС. Гешев трябва да присъства."

Комисията не прие предложението му и гласува с 10 гласа "за" изслушването на Чобанов, 0 "против" и 6 "въздържал се". Самият Карадайъ гласува "въздържал се".

А ето какво съобщи журналистът Атанас Чобанов след изслушването му в парламентарната комисия: 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2415

3

Пустиняк

20.01 2022 в 06:34

Карадайъ да разследва сигнал против Пеевски е все едно педофил да разследва сигнал за педофилия в детска градина.

3767

2

Име на профила

20.01 2022 в 00:38

Наблюденията ми в последните няколко години показват, че ДПС започват да са сериозно груби, когато ги настъпиш наистина. Досега обикновено беше свърезано с прасеевски. Този път не е, а чичото с другата родина изведнъж се изнерви.

Случаенос?

5827

1

pisnamiotmutri

19.01 2022 в 21:42

Да дойде и Пеевски да каже какво е станало със заплахите към него заради които си прехвърли парите от КТБ във ФиБанк няколко дни преди банката да бъде атакувана