Карадайъ: Извинявам се, че не съм покрил очакванията като председател и като човек

Йорданка Веселинова 17 ноември 2023 в 13:07 3556 1

Архив

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Мустафа Карадайъ, бивш председател на ДПС

"Искам да се извиня на всеки един поотделно и на Централния съвет на ДПС като цяло, ако не съм покрил неговите очаквания като председател и като човек."

Това написа вече бившият председател на ДПС Мустафа Карадайъ в профила си във фейсбук минути преди началото на заседанието на Централния съвет на ДПС, който днес трябва да определи датата за Националната конференция на партията, по време на която ще се избере нов председател. 

В публикацията си Карадайъ пише още, че подал оставка, за да е ясно, че няма да е кандидат за нов мандат, да има достатъчно време за сериозен дебат за бъдещето на партията, както и достатъчно време за подготовка на евентуалните кандидати за председател на партията.

От 7 ноември, когато Карадайъ подаде оставка, ръководството на партията бе поето от Ахмед Доган. Делян Пеевски пък стана председател на парламентарната група на ДПС. Санкционираният по глобалния закон за корупция "Магнитски" депутат по-рано обяви, че движението ще си избере нов председател в началото на 2024 г.

Днешното заседание на ЦС на ДПС се провежда в столичен хотел. Очаква се тук да пристигне Ахмед Доган. Не е ясно дали Карадайъ ще присъства. Бившият зам.-председател на ДПС Ахмед Ахмедов, който също подаде оставка, е на заседанието. По-късно се очаква и пресконференция.

OFFNews следи събитията на живо.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!