Карадайъ: ДПС не е искало да сваля Орешарски, Местан взимаше еднолични решения

OFFNews Последна промяна на 30 май 2017 в 09:39 2421 1

Снимка Ладислав Цветков, бТВ

ДПС не е искало да сваля правителството на Пламен Орешарски. Една от причините да бъде изгонен Лютви Местан от движението са едноличните решения. 

Това каза лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ по бТВ. Той подчерта, че Местан се е опитал да подмени легитимните органи на партията с "някои персони, външни на ДПС”. Карадайъ обаче не уточни кого има предвид.

Запитан дали в ДПС са простили на Местан, той отговори: „На предателите някой да прощава?”.

„Няма да подкрепяме Борисов, но ДПС винаги последователно е следвало своята политика. Ние имаме ясно изписана програма и всичко, което е част от нашата политика и е за доброто развитие на страната, бихме подкрепяли”, обясни лидерът на ДПС.

Карадайъ, който при нападението над Ахмед Доган на националната конференция на партията през 2013 г., пръв стана да защити тогавашния лидер на Движението и неутрализира Октай Енимехмедов, бе категоричен: пак бих постъпил по този начин. 

Мисля, че сме достатъчно близки с Ахмед Доган, доста дълго време сме били заедно в ДПС. Не само се чуваме, а и се виждаме, говорим за всичко, което е част от живота, за политика все по-рядко. Негова идея е в ДПС оперативната част от политиката да си я вършим ние”, подчерта той.