Кънев: Реакцията на Борисов показа колко е сгрешил

OFFNews 20 юли 2016 в 15:28 8179 21

Снимка БГНЕС

Радан Кънев

"Болезнената реакция и обяснителният режим показват, че Борисов чудесно осъзнава колко е сгрешил". Това написа във Фейсбук лидерът на ДСБ Радан Кънев по повод днешните изказвания на министър-председателя по адрес на Кънев, че "да се твърди, че военният министър и външният министър са гарант на НАТО и ЕС, а ние другите едва ли не сме пречка за това, е не само лъжа, не отговаря на истината."

В сутрешния блок на Нова тв Кънев разкритикува властта и че нейните действия застрашават адекватното и отговорното ни поведение в ЕС и НАТО. 

Ето какво написа Кънев във Фейсбук: 

"Болезнената реакция и обяснителният режим показват, че Борисов чудесно осъзнава колко е сгрешил.
Чувствата на българите към Русия са едно, популизмът за сметка на националната сигурност е друго... В днешната кризисна ситуация, националната ни сигурност е в НАТО. И който заиграва предизборно, заема суетната безотговорна позиция, от която Борис Джонсън пропиля британския национален интерес.
Ако съм помогнал на господин премиера да се опомни, съм си свършил работата..."

По време на днешното заседание на Министерски съвет Борисов се почувства принуден да отговори на Радан Кънев, че България има нужда от президент, който да гарантира, че страната е силен член на НАТО и ЕС. "Не лоялен или тих, а силен, защото България например има своите интереси от Брекзит и те хич не съвпадат с тези на Юнкер", поясни по-рано днес Кънев.

Нагла лъжа и клевета, измислица и желание да се построи една предизборна кампания е, ако някой се опитва да каже, че това правителство не е гарант за нашето членство в НАТО и ЕС, отвърна Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

63994

23

Red or Dead

21.07 2016 в 14:54

@ELPIDA.....“ст'архидя мас..“.....

ХАахахахахаааа...аз по принцип си го ползвам с буквата “а“...рядко, само като “умирай в краен случай“...любимо ми беше руското...“П.Н.Х.“...но бях “докладван“ от потребител “чесън“..и естествено дамоклевият меч не закъсня, но с гръцкия явно като членове на “ес“ сме по-ларж;)

Съвсем честно, въпроса за президентски избори не ме вълнува ВЪОБЩЕ...дали ще е роска или....сталинка.....какая разница.......наша скромност си е на вълна ....РЕВОЛЮЦИЯ в сърцата...страната...какая разница...туморът се лекува с кардинална хирургическа намеса....всичко друго е мъчителна агония за всички......освен тумора...

26179

21

ELPIDA

21.07 2016 в 10:49


ATTN!
Offnews, блокирано ми е гласуването...
Даже и Роботът не ме уважава.

26179

20

ELPIDA

21.07 2016 в 10:46


" We never walk.....alone..."

Ъф корц, why not ?!
Идея... кандидат-президенЦки тхандем...бум...и пространЦвото се насити с...озон...

Ама спирам дотук,да не опошлим риалитито ...и некои да не ни рекат: - Аре, ст'архидя мас...

63994

19

Red or Dead

21.07 2016 в 09:21

““““.....ever RED,never Dead...“““““

We never walk.....alone.......

13340

18

Blagodatka Dushanova

21.07 2016 в 00:16

№ 12-описваш Радан,си гледал към борисов.По цял ден плете интриги и сплетничи.А още по-смешно е ,когато правителството заседава,по принцип се пишат стенограми на заседанията,а "ШЕФА"си кани медиите -послушковци,да го снимат какви ги говори.Всичко това е театър.Кажи ми кой нормален ,европейски министър председател тича като "ШЕФА" да реже лентички за асфалта,за детските градини,за метрото ,за новото сметище...ще ти кажа-НИКОЙ!Защото това за да строят пътища,детски градини и каквото и да е още си е нещо обикновено и в реда на нещата за една нормална ,европейска държава!А нашата примадона,трябва винаги да е пред камерите,за PR!

26179

17

ELPIDA

21.07 2016 в 00:14

Оппаа,оппаа,между нас има "диверснат",литературно "камикадзе"...
Главният прозаик,облян от Red светлина тегли фабулата към "Сраната на Великаните" с крал Суифт.
Кралят ...стигнал вече с едната си ръка небето... помазва с другата челото на Гъливер...пък чунким се смили над вълненията Радини...
И Кой ще повдигне с острието Ескалибур мокрият шлифер от сълзите Кън/осани/ ?!
Ще видим... в епилогът...

Бомба пародия...
Овации,ever RED,never Dead...

13340

16

Blagodatka Dushanova

20.07 2016 в 23:52

№ 14-никога Кънев не се е самоопределял като ляв,а Москов сам се отказа от ДСБ ,за да остане в управлението ,като още се нядява да осъществи реформите в здравеопазването ...Едно да е ясно,добре маскираните комунисти като "десни" ,така наречените гербари никога няма да направят необходимите реформи ,за да стане България нормална европейска държава.И какво според теб означава,че трябвало да пазим стабилността в държавата,че политическата обстановка била опасна?Значи ли това,да виждаме,че борисов ежедневно говори и върши глупости,че гербарите не дават отчет къде отидоха парите от 22 млрд.заем,не отчитат как се усвояват парите от Европа...и да се снишаваме както се изразяваше на времето тато...

20374

15

Стринка Минка

20.07 2016 в 22:58

И на мене Кънев ми левее нещо.
Става за редактор на вестник Дума - всеки ден с нов виц на заглавната страница.