Кънев: И при Цачева, и при Караянчева, и при Рашидов председателят на НС се казва Бойко Борисов

OFFNews 29 октомври 2022 в 10:44 7210 3

Архив

Снимка OFFNews

Радан Кънев

"И при Цецка Цачева, и при Цвета Караянчева, и при Вежди Рашидов председателят на парламента се казва Бойко Борисов", заяви пред БНТ евродепутатът от ЕНП Радан Кънев.

Изказването му е по повод парламентарната криза около избирането на бившия културен министър в кабинетите "Борисов 1" и "Борисов 2" за председател на парламента. Според парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, БВ, ДПС и БСП изборът на Рашидов, като най-възрастен сред депутатите, е компромисно решение. Съпредседателят на ПП Асен Василев пък го смята за "фасада".

Радан Кънев е на мнение, че партиите, които допуснаха ГЕРБ да контролира председателското място в парламента, ще носят голяма отговорност, че в Банкя ще се решава как се ръководи българският парламент.

Той допълни, че ГЕРБ обаче не смее да поеме отговорност да управлява с мнозинството, което свали кабинета "Петков".

"Не им се иска. Знаят, че това мнозинство не може да проведе успешно управление. Знаят, че поставяйки се в зависимост от руската 5-та колона в България, бързо лъсва, че прозападният евроатлантически образ може да е само фасада. Защото сме виждали много лица на ГЕРБ."

Той обаче отчете като положителна вече откритата близост между ДПС и ГЕРБ, която преди се криеше.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5054

3

blues

29.10 2022 в 13:59

помиярите на радев искат още служебни правителства на гаспадаря си

22548

2

dolivo

29.10 2022 в 13:06

12 години кой управлява, и не е поел отговорност за корупция и разграбване? все някой му пречеш, а всъщност той е грабителя.