Кандидати за министри и други кадри на ИТН направиха партия ''за неутралитет''

Ангел Марковски 28 април 2022 в 17:15 4347 8

Снимка БТА

Десислава Димитрова (в средата)

Трима кандидат-министри от несъстоялия се кабинет на "Има такъв народ" (ИТН) от миналата години, както и бивши експерти от партията на шоумена Слави Трифонов създадоха нова партия. Тя се казва "Развитие" ще се позиционира център-ляво и ще работи за "неутралитет" във външната политика. Председател е Десислава Димитрова, която миналото лято беше номинирана от Трифонов за министър на икономиката, но правителството така и не бе гласувано от парламента.

Другите двама бивши номинирани за министри, които са част от новата партия са предложеният за министър на културата Георги Султанов и предложената за министър на труда Теодора Пенева. Двамата бяха от експертите на ИТН.
"В партия "Развитие" се събрани нормални хора, експерти, професионалисти. Няма бивши министри, бивши политици. Не сме лидерска партия, обединяваме експертизата... Българското общество се умори от познати лица. Свежа кръв е необходима", каза пред БНР Десислава Димитрова, лидер на партията.

Димитрова уточни, че амбиция на "Развитие" е участие на следващите парламентарни избори и са отворени за диалог с всички политически сили. Въпреки заявките за център-ляво Димитрова повтори опорните точки на БСП за военната помощ за Украйна. 

"Партията ни е против предоставянето на военна помощ за Украйна, защото в противен случай агонията ще се удължи. Има все още неоползотворени методи в дипломацията".

"Знаете какво се случи с партия "Има такъв народ" - хората очакваха съвсем различно развитие и се оказа, че има много разочаровани хора. Естествено е, че тези разочаровани хора и всички граждани ще търсят да припознаят друга политическа сила. Имаме доста симпатизанти на "Има такъв народ", които търсят да продължим делото, което започнахме и което по някакви причини не се случи. Така че най-вероятно ще има (в "Развитие"- бел. ред) и бивши симпатизанти на "Има такъв народ", каза пред Mediapool Десислава Димитрова в отговор на въпрос дали членове на ИТН се преливат към "Развитие".

Закриването на спецправосъдието е първата стъпка към реформата, която разруши създадената от ГЕРБ алтернативна съдебна система, използвана като инструмент за уреждане на сметки, каза в отговор на въпрос генерал-майор Валери Григоров, цитиран от БТА. Той уточни, че от партията са "за" оставката на главния прокурор Иван Гешев.

От новата формация подчертават, че смятат да изграждат изцяло нови структури по страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

10

редовно четящ

29.04 2022 в 11:45

Като ви секнат кремълските субсидии ще се саморазтурите.

2910

9

ivenco

28.04 2022 в 18:41



В тази връзка цитат на големия Тони Филипов,д-р
Оказа се пророк

"Невежеството на Борисов и Цветанов е страшно, но много по-страшно ще е това, което ще дойде след тях. След полуидиотите винаги идват пълните идиоти! Защото след като се легитимира веднъж правото на публична изява на простотията, няма сила, която да я спре!"
:)

1730

8

Ivan

28.04 2022 в 17:58

Новопоявилите се руски мекерета да се развият, като се обединят с Копейкин, Корнелия, агента Иван от МВРО, лудата Бела Златка, Тошко Африкански заедно с ИТН, АБВ-то, Пьотр Вльгин и пр. продажная сволочь и обединени сложат начело подсадная утька Румен - та целокупния народ (лево-или десно мислещ) да разбере накрая точно кои са на ведомост в Азиатския департамент при посолството на РФ у нас. То за това Митрофановна не си отива, кой ще им разписва платежните?!

-5502

7

Разумен

28.04 2022 в 17:44

БСП, Слави и ПП, с неадекватната си политика сами наляха много гласове във Възраждане. Нинова сега ще се пробва да замаже поражението си, резултатите за нея ще са най- трагични.

2910

5

ivenco

28.04 2022 в 17:39

Янев повлече крак. :) Сега всеки идиот ще прави партия, щом видя че Янев може. :)

-5502

3

Разумен

28.04 2022 в 17:32

Никой не подкрепя безумната политика на сегашното правителство. Живеят си в някаква паралелна реалност и говорят от името на народа.

-2175

2

IvanGrozn

28.04 2022 в 17:25

Още руски агенти се появяват! Трябва на всяка цена да разкараме мръсните оркски подлоги от Парламента!