Кандидатът за кмет на Русе от БСП обсъди съвместни проекти с Румъния

OFFNews 08 октомври 2019 в 15:01 1438 0

Кандидатът за кмет на Русе Пенчо Милков, издигнат от местна коалиция “БСП за България”, обсъди с градоначалника на Букурещ Габриела Фиря възможността за редица съвместни проекти.

Милков представи и своята платформа за управление, където един от важните аспекти е именно намирането на възможности за интензивни икономически връзки с Румъния като част от общите усилия за повишаване стандарта на живот на русенци.

Идеите си Пенчо Милков сподели и с премиера на Румъния Виорика Дънчила. Те проведоха разговор по време на международна среща, организирана от управляващата Социалдемократическа партия. Милков бе сред ораторите на форума. В речта си той открои огромния потенциал на засилено регионално сътрудничество като фактор за просперитет на България и Румъния и условие за мир на Балканите.

“Всичко зависи от нас. Като кандидат за кмет на Русе – град едва на час и половина от тук, знам, че пред нас има големи възможности. Да управляваме по-добре, за да живеем по-добре”, завърши изказването си Пенчо Милков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови