Кандидат-кмет от БСП: Използват НАП в схема за натиск върху мен

Даниела Добрева Последна промяна на 05 ноември 2019 в 16:04 4405 1

Неуспелият кандидат за кмет на Ловеч от БСП Радина Банкова обяви, че е жертва на схема за упражняване на натиск върху кандидатите на столетницата.

Банкова обяви пред OFFNews, че на база на удостоверение с невярно съдържание, издадено от НАП, е образувано изпълнително производство срещу фирмата ѝ за производство на трикотажно облекло за износ и са запорирани сметките ѝ заради сумата от 751 310 лв., върху която е начислена лихва от 5112 лева. Това се е случило на 30 октомври 2019 г., дни преди решителния вот за кметския стол в Ловеч.

Банкова каза, че срещу нея е заведено дело за обезщетение от 920 лв. от бивша служителка на фирмата, което бизнесдамата обжалва пред Върховния касационен съд. "Аз съм изряден данъкоплатец и внасям задълженията си към хазната всеки месец. Чудно как при неприключило дело се запорират сметки и се изпраща частен съдебен изпълнител", коментира Банкова и се закани да защити правата си. 

Неверните данни според бизнесдамата са, че има данъчни задължения в особено големи размери и че декларациите и сумите, подадени в НАП от фирмата ѝ, не отговарят на споменатите в данъчните удостоверение, заради което са запорирани сметките на дружеството.

Радина Банкова спомена и друг случай, който опонентите ѝ в изборната битка са използвали целенасочено – обвинения срещу нейната фирма, че е точила неправомерно ДДС. 

Димитър Горов от предизборният щаб на БСП в Ловеч каза, че освен персонален удар към фирмата и затрудненията, които произтичат от това, става въпрос за очерняне на Банкова. Според Горов черният пиар на опонентите и кампанията срещу фирмата на Банкова е била основна нишка по време на цялата кампания, за да се каже, че тя е лош работодател. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

1

Николай Илиев

25.11 2019 в 16:28

Какви глупости говори Другарката Радина като е осъдена от Върховният административен съд именно заради кражба на ДДС и това е неуспорим ФАКТ !
https://faktor.bg/uploads/2019-Documents/22-10-2019_DDS-BSP-Lovech/Reshenie-3311-07-03-2019-VAS.pdf
Просто е влизате в сайта на Върховния административен съд Справки по дело 12387 от 2018 год. и намирате цялото дело Банкова е крадец на ДДС . www.sac.government.bg
 
X

Парламентът на живо