Кандидат-депутат ще съди полицаи за скандала в метрото

OFFNews 15 септември 2014 в 13:47 3505 6

Николай Апостолов

Николай Апостолов ще съди полицаи заради скандала в метростанция "Цариградско шосе" в София на 12 август. Той обяви това на брифинг на политическата формация, която представлява - "Общество на нова България".

Скандалът с Апостолов избухнал при плащането на таксата - 50 стотинки, за буферния паркинг към метрото. По думите на очевидци Апостолов се държал агресивно, в резултат на което касиерката се разплакала.

Пред Нова телевизия той обясни, че само е "подканил" касиерката да си свърши работата по-бързо и се е "поскарал".

Полицаите, които охраняват метрото, са задържали за проверка в стаичката си буйстващия кандидат-депутат.

На брифинга днес Апостолов не спомена нищо за агресивното си поведение, а обвини полицаите, че не са се съобразили с удостоверението му, че е кандидат-депутат. Служителите на реда се отнесли пренебрежително към бележката,която им показал.

Кандидат-депутатите се ползват със същия имунитет, като депутатите - те не могат да бъдат разследвани.

Той щял да поиска от вътрешния министър Йордан Бакалов щателна проверка и дисциплинарни наказания, а лично щял да съди полицаите, когато разбере имената им.

"Действията на охраната в метрото са в нарушение на законите. Аз за пореден път се сблъсквам с такова нещо", обяви кандидат-депутатът.

Николай Апостолов е бивш депутат от СДС. През 2004 г., когато е посланик в Германия - в края на мандата му, беше задържан от германската полиция заради превишена скорост и съмнения за шофиране в нетрезво състояние. Апостолов е човекът, нарекъл публично външния министър на Германия Йошка Фишер "Йошката".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови