Канада разреши 11 секции за 4 април

OFFNews Последна промяна на 01 март 2021 в 16:02 590 0

Канада е дала съгласие за разкриване на 11 избирателни секции за изборите за народни представители на 4 април 2021 г., съобщи МВнР.

Департаментът на външните работи, търговията и развитието на Канада е информирал с нота, че дава съгласието на страната за откриване на 11 избирателни секции на нейна територия. В нотата се уточнява, че не се възразява срещу откриването на избирателни секции в двете дипломатически представителства на България в Отава и Торонто, както и в почетното консулство във Ванкувър. По изключение се дава разрешение за разкриване на СИК и в следните населени места извън задграничните ни представителства: Монреал, Брамптън, Калгари, Квебек, Вон, Кичънър, Ниагара Фолс и Едмънтън.

Канадската страна посочва изрично, че на намиращите се извън задграничните ни представителства населени места, в които по изключение се предоставя разрешение за разкриване на СИК, няма да бъде предоставян специален статут и те няма да се ползват с неприкосновеност в рамките на периода на гласуване. 

Италия също е дала предварително съгласие за провеждането на изборите за Народно събрание на 4 април 2021 г. в Посолството на Република България в Рим и в Генералното консулство в Милано. Съгласието за окончателния списък на секции извън дипломатическото и консулското представителство в различните градове на страната ще бъде координирано между местните власти след надлежно установяване дали съответната секция отговаря на действащите изисквания за безопасност. Италианските власти уточнят също, че при пътуване между различни градове/региони гласуващите български граждани следва да носят със себе си съответната декларация, в която да посочат, че движението е обусловено от „други позволени причини“ и по-конкретно: „Ситуация на необходимост – гласуване за Народно събрание – 4 април 2021 г.“

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Парламентът на живо