Калоян Паргов провалил изненадата, че Иво Христов ще е в листата на БСП

Владимир Йончев 17 април 2019 в 14:14 8778 2

Калоян Паргов

Корнелия Нинова е планирала номинацията на президентския съветник Иво Христов за евродепутат да е изненада за Пленума, шефът на софийската организация на партията Калоян Паргов обаче е издал тайната и е провалил ефекта на изненадата, научи OFFNews от свои източници.

В неделя в 9 часа, 2 часа преди началото на Пленума, който трябваше да гласува листите, Корнелия Нинова е събрала Изпълнителното бюро на БСП. На него по принцип присъстват около 15 членове плюс още няколко технически лица. Както никога досега обаче Нинова е помолила техническите лица да напуснат, членовете на ИБ да изключат телефоните си и да обещаят, че каквото и решение да вземат, ще го запазят в тайна до 11 часа, когато започва Пленумът.

В 9:15 часа Нинова извадила голямия коз от ръкава си - че на четвърто място в листата ще е президентският съветник Иво Христов. Ефектът от изненадващата добра новина трябвало да потисне темата за това, че в предложената от Нинова листа го няма името на Сергей Станишев.

Още в 9:30 часа обаче вътрешната опозиция и няколко медии получили снимка на листата, предложена от Нинова, а в 11 вече цяла България знаеше пазената за Пленума изненада.

Да се установи кой е издал четата се оказало неочаквано лесно, защото изпращачът не снимал чистия списък, а го заснел, след като вече си е водил бележки по него.

Ето разпратената до вътрешната опозиция снимка:

В БСП веднага сравнили почерка с ръкописни текстове на всичките 15 присъствали на заседанието и лесно установили, че почеркът е на Калоян Паргов.

Всичко се е случвало в нашата партия, но да се издаде партийна тайна, след като си обещал, че ще я пазиш, още не се беше случвало, коментира източникът ни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови