Калоян Паргов: Подвигът на българските парашутисти има заслужено място във военната ни история

OFFNews Последна промяна на 18 октомври 2021 в 19:03 1148 0

Снимка Пресцентър БСП

Те с достойнство и чест носят признанието "елитно съединение на Българската армия", заяви лидерът на столичните социалисти Калоян Паргов.

Подвигът на българските парашутисти от преди 77 години има много висока стойност и заслужено място в българската военна история. Това каза председателят на БСП – София по повод годишнината от първото бойно сражение на Парашутната дружина от състава на Първа българска армия в битката за височината Стражин.

„18-ти октомври е обявен за Ден на военния парашутист заради проявения от тях героизъм при победите, които българската армия извоюва и при Страцин, Куманово, Старо и Ново Загоричане и Николяне“, допълни още Паргов.

Заедно с президента Румен Радев председателят на БСП – София, с членове на ръководството на градската организация и кандидати за народни представители от листите на "БСП за България" от столицата, отдадоха почит пред подвига на загиналите герои и поднесоха венци и цветя на Паметника на парашутистите.

„Те с достойнство и чест носят признанието "елитно съединение на Българската армия". В историята има много примери за техния героизъм, особено през Втората световна война“, заяви Калоян Паргов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови