Калоян Паргов: Не ме притеснява Мая Манолова, тя се позиционира център-дясно

OFFNews 04 юли 2020 в 18:53 6540 1

Калоян Паргов

“Мая Манолова се позиционира център-дясно, тя самата го заявява като позициониране. При самите хора около нея, няма представители на лявото. Тя продължава да бъде омбудсман в сянка както на софийско, така и на национално поприще. Сигурно ще я видим и на парламентарните изборите, което ще е тест за нея”. Това каза лидерът на Градския съвет на БСП-София и член на Изпълнителното бюро на БСП Калоян Паргов пред Канал 3.

Според него колкото и хора да са излезли от БСП с опит да направят проекти в левия политически спектър, не са успели да се реализират успешно на политическата сцена. „Камов, Томов, Първанов, Дончева. Може и някои от тях да са имали кратковременни успехи, ето, Томов в един момент беше в парламента. Нито един от тях не е успял съществено впоследствие да се задържи на ниво в политическия процес“, добави той.

Калоян Паргов определи като пример за цяла България консолидацията на лявото по време на местните избори, когато партиите са застанали зад една кандидатура.
„Това беше важен сигнал, защото в основата на тези постижения, стоят три важни „К“: консолидация на партията, което е в основата на постиженията, консолидация на лявото, което го постигнахме, и консолидация на онази част от обществото, което иска промяна“, посочи той.

Паргов отчете успехи в 4-те години в които оглавява софийската организация. От 2016 година две трети от ръководителите на районите в София са напуснали и средната възраст от 66 година е паднала на 42 години на средния управленски ешелон. Според Паргов на президентските избори БСП е станала първа политическа сила – нещо, което не се случва често в София. “София е дясна, София е реститутска и труднопробиваема за БСП в последните 30 години и тези постижения и успехи се броят на пръстите на едната ръка. След това на парламентарните избори дадохме принос в общия резултат: близо 160 000 гласа от общо малко над 950 000, като принос на софийската организация”, каза Паргов. “Разбира се венецът на този мандат бяха местните избори, защото те са тест и оценка за всяка местна организация. 2015 година беше погром за БСП – нито един областен град, нито един район на София, спад на 7 съветника – най-голямото дъно, което БСП беше удряла в последните 30 години. Тогава се зарекохме, че ще вземем реванш през 2019 година и се готвихме 4 години непрекъснато“, посочи той.

Правя заявка за следващ мандат като градски председател на БСП-София, защото човек трябва да избере своето поприще, а аз съм избрал София, каза още Паргов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3246

1

динозавър

04.07 2020 в 23:53

Мая се позиционира ляво-дясно-център и периферия. Но не си прави сметка, че левите не обичат десните и обратно. И следователно нито десните, нито левите ще гласуват за нея. Опасността за нея да не гласуват повече от 1% е голяма.