Калоян Паргов: БСП промени дневния ред на държавата

OFFNews 03 април 2017 в 10:42 2781 1

БСП промени дневния ред на държавата. Това, което БСП зададе като дневен ред, се възприе от почти всички партии. Промяната в дневния ред стана, без значение, че левицата не успя да спечели изборите.

Това заяви председателят на БСП-София Калоян Паргов по БНТ. Той обясни, че в изборната кампания прави впечатление, че магистралите, лентите и всякакви други градежи не са надделели над посланията за по-високи доходи, по-високи пенсии, перспективи, работни места, сигурност- не само на границата, но и във всеки дом.

Понякога в политиката една малка загуба може да бъде път към една по-голяма победа, заяви Паргов по повод изминалите предсрочни парламентарни избори. Според него е очевидно, че е била подцена ситуацията с изборите, дотолкова- доколкото корпоративният вот е изиграл своята ключова роля. „В Пловдив, зала за 4000 души, ГЕРБ организира мероприятие, раздават се покани на фирми. От 1 до 100 на еди коя си фирма. От 101 до 200 друга фирма, за да се напълни залата, след което се гледа на входа, коя фирма колко човека е осигурила, за да се напълни въпросната залата”, обясни Паргов. Той бе категоричен, че за разлика от тях, БСП пълни залите с емоции и ентусиазъм.

Председателят на БСП-София бе помолен да коментира и случващото се в столицата. Според него всички столичани трябва да направят равносметка каква София искат. „Дали столицата ни ще продължава да се развива на две скорости. Дали най-после всички райони в София ще видят еднакво отношение от страна на ръководството на столицата в лицето на г-жа Фандъкова, или ще продължаваме да си режем ленти по големите булевадри, а в края на града ще тънем в кал и мрак”, каза Паргов. Той обясни, че от миналата година столицата има преходен остатък от 99 млн. лв., което означва, че през 2016 г. е спестено от инвестиции, култура, канализация... „Ние предложихме тези средства да се дадат приоритетно, например за район Люлин – един краен квартал. Или пък за Надежда, Връбница или друг краен квартал. Защото излезем ли от централните булеварди, ремонтирани многократно, влизаме в някаква друга реалност, коментира той. По повод промените в София, Калоян Паргов каза още, че книжният пазар на площад Славейков не трябва да бъде премахнат, а преустроен. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16008

1

Nik68

03.04 2017 в 16:19

Уви всичките тези хубави неща няма да се случат, ако не дойдат социалистите на власт. Даже слънцето може да се скрие за един мандат. Каква футболна драма.
 
X

Да помогнем на украинските деца!