Калоян Паргов: Безумие е БСП да не се яви на консултациите при президента

OFFNews 28 юни 2022 в 12:59 1533 0

Калоян Паргов

Снимка БСП-София

За БСП е противопоказно да се дърли и показва мускули с президентската институция, смята Калоян Паргов

Безумие е БСП да не се яви на консултациите при президента с оглед съставяне на кабинет в това Народно събрание. Тя винаги е призовавала за диалог между институциите и за държавна стабилност, от която зависи нормалната работа на всички, така че да направят живота на всеки български гражданин по-добър и перспективен. Тази показност на неявяване на БСП при държавния глава е безпрецедентна, защото Румен Радев бе припознат като кандидатура на левицата. В първия му мандат директно излъчен, а за втория като противовес на кандидатурата на ГЕРБ.

Това каза експредседателят на БСП - София Калоян Паргов пред Поглед ТВ.

По думите в отношенията между Корнелия Нинова и държавния глава се е счупило нещо, което е довело до ниските резултати за БСП от доста време насам.

„За БСП се оказа, че е противопоказно да се дърли и показва мускули с президентската институция. Резултатите от 2021 г. са доказателство за това. Сега очевидно сме изправени пред нови избори и този конфликт избухва с пълна сила. Не ми се струва разумно между Продължаваме промяната и президента да се вреже остро БСП и да заема страна в конфликта", категоричен беше Паргов.

Той коментира, че на провелия се пленум на левицата в неделя тема в дебатите е бил държавният глава и отношението му към политиката на кабинета.

„Националното ръководство на левицата е разчело поведението му към БСП като проявена враждебност", добави Паргов. Той каза още, че част от „апологетите" на настоящото ръководство на БСП се държат агресивно към държавния глава, водени от идеята да задържат водаческото си място в листите на левицата за следващите избори.

„Искам да кажа и на тях, и на ръководството на столетницата, че за пореден път ще си счупят главата с тази идея, отколкото да извлекат дивидент от конфликт с президента", заяви предишният председател на БСП – София.

На въпрос дали Нинова се страхува да стане ясно колко оръжие е изнесено за трети страни, които да го дадат на Украйна, Паргов отговори, че това е вече е очевидно. „Щетата е налична. БСП ще претърпи от това още по-голям спад на изборите", категоричен бе Калоян Паргов и в заключение каза, че всяка партийна структура на БСП в страната не може да избяга на предстоящия вот от която и да е дамга, нанесена им от централното ръководство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови