Калфин: Протестът на ''Възраждане'' беше използван, за да покаже мускули и агресия

OFFNews 12 януари 2022 в 22:02 6179 2

Днешният протест беше по-различен. Той беше организиран от партия „Възраждане“, за да покаже мускули и агресия, с което очевидно те искат да се асоциират. Така коментира днешния протест на "Възраждане" бившият външен министър Ивайло Калфин пред bTV радио.

"Много е интересно, ако се запълнят местата пред болниците, дали същите протестиращи ще отидат пред болниците да обяснят на хората, за които няма да има места, защо не са взети мерки преди това. Имат право да изразят мнението си, но насилието, бруталността и целият замисъл беше чисто партиен", добави той. 

По думите му целият замисъл на протеста е чисто партиен. 

"Доколкото видях в медиите, имало е различни активисти на Възраждане, които излизат и на практика управляват силовите и насилствените действия – това не се случва в нито една страна", отбеляза той.

"Не бих направил пряк паралел между това, което днес се случи в София и това, което се случва в други държави. Първо, защото тук имаше много агресия, в митинга, и второ, защото тази агресия беше подклаждана чисто партийно", допълни бившият външен министър. 

Той смята още, че е нормално да има про- и антиваксърски настроения, тъй като пандемията се е появила неочаквано, а решенията за справяне с нея се взимат в ход - от отделните мерки до изработването на ваксините.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

1

Truden

15.01 2022 в 01:37

"дали същите протестиращи ще отидат пред болниците да обяснят на хората, за които няма да има места, защо не са взети мерки преди това" (Калфин)
След страшната ковид вълна в най-ваксинираните страни, това изказване е най-тъпия аргумент срещу протеста.
Теменужка Петкова е с три дози и влезе в болница на първия ден. За нея знаем, защото е известна, но колко още ваксинирани има в болницата можем само конспиративно да гадаем. Кунев с три дози береше душа един месец. Председателят на НС затвори целия елит за един месец.
Това не е ли достатъчно като аргумент?
 
X

Подкастът на OFFNews