Калфин нямало да отстъпи от пенсионната реформа, дори ако има протести

OFFNews 30 април 2015 в 19:37 5046 24

Вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин няма намерение да прави компромиси с пенсионната реформа, дори и да бъдат организирани протести.

Това стана ясно от думите на самия министър пред bTV.

„Търся някой, който да ми даде чудодейното решение как да се пенсионира рано българинът с висока пенсия, когато е с ниска заплата. Това е невъзможно. Всеки, който иска това да се случва е безотговорен към темата”, заяви Калфин.

Министърът все пак заяви, че по 30 от предвидените мерки има съгласие със синдикатите и работодателските организации. Той добави, че ще направи всичко възможно до 12 май да бъдат изгладени и останалите различия.

Калфин обясни, че задачата му била да формира един пакет от мерки, който да е най-близък до общото мнение, а след това да го представи. Според него пенсионната реформа е дългосрочна и не трябва да се правят резки промени.

Вицепремиерът призна, че все още има различия между различните страни, които участват в темата, но обяви, че ще направи всичко възможно до 12 май те да бъдат изгладени.

Според него предложеното е най-добрият вариант за всеки здраво мислещ човек. Калфин даде и конкретен пример: мъж на 50 години със заплата в момента 1300-1400 лева би се пенсионирал с пенсия 1300 лева през 2029 година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!