Quantcast

Каква е "магията на заедността" според Лютви Местан

ОFFNews Последна промяна на 12 април 2014 в 13:16 3439 3

Лютви Местан

Снимка БГНЕС

Лидерът на ДПС Лютви Местан откри днешния финален концерт "БУКЕТ", който се провежда под патронажа на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.

С няколко думи Местан обясни на аудиторията, че България е един "ментален кръстопът, на който се срещат различни езици, култури и етноси, предопределени да живеят заедно не просто, но в заедност".

Местан заяви, че културното многообразие в България не бива да се тълкува като проблем, а като богатство:

"Ние можем да бъдем заедно един до друг. Това е островното съсъществуване на различията. Магията обаче е друга - не просто да живеем един до друг, а да живеем един с друг. Това вече е заедността! Това е онази магия, при която различията не просто са едно до друго, но влизат във взаимодействие, докосват се, прегръщат се, без да се асимилират."

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.04 2014 в 15:23

Така ни учеха в светлото минало, че всички сме равни и трябва да живеем заедно, е не чак "един с друг", това вярвам е поради изговора на не майчин език, нюансите не се схващат. Обаче още в миналото елитна гимназия - децата учат година, две на частни учители да влязат, а децата на активни борци и турците, защото били от слабо развити райони влизаха с тройки, същото и в университета. Сега потурчиха всичко, огледаха се и видяха, че са отрязали клона на който седяха. Сега вече няма да сме един до друг, а ще живеем един с друг. Днес не става с гледане на тютюн и носене на тухли. Една година и всичко е изядено, опитаха да крадат хай тек ама това хич не им понесе. Идва отрезвяването - трябвало да живеем заедно - да ги пуснем на нашата трапеза, след като изядоха всичко като скакалци, след като съсипаха всичко с квотния принцип. Да, ама не!

12.04 2014 в 13:56

КОЙ пусна нереза Пеевски в джамията на ДПС? Това не е ли подигравка с религията?

12.04 2014 в 13:54

под "патронажа" на Ахмед Доган се провеждало, интересно колко патрона има в "патронажа". Иначе вероятмно "изказ" е интернационалния синоним на "наратив" а пък да се докосваме и прегръщаме без да се събличаме и асимилираме обстоятелствените особенности на хормоналния дисбаланс е брилянтна квинтесенция на логическата каденция от словоформи през синтагми . лексеми и семеми към логическата парадигма на семиотичната реч. W.T.F.