Как се казва политическа система, в която премиер отива на кафе в парламента и си тръгва с оставката на председателя?

OFFNews 30 май 2018 в 16:31 14173 4

Снимка БГНЕС

Румен Радев

"Дайте ми вие определение за политическа система, в която премиерът може да се отбие на кафе в парламента и да си тръгне след 20 минути с оставката на председателя му, който трябва да го контролира. Това, че премиерът изобщо не отива на искане за изслушване, или че може с вдигане на телефона да завърти на 180 градуса всички народни представители на мнозинството да гласуват обратно на решението, което вчера са гласували."

Tова коментира президентът Румен Радев само ден след като в интервю за БТА обвини министър-председателя, че "тегли каруцата към автокрация".

Коментара си днес Радев направи при откриването на 13-то издание на Международната изложба "Хемус 2018" в Пловдив.

На въпрос дали има опасност от война между институциите, Радев отговори: "Не мисля, че има война. Да, има напрежение, но трябва да гледаме националните интереси, какви са целите пред нас, така, че българските граждани да имат много по-голяма сигурност и високо качество и стандарт на живот. За това трябва да работим всички".

"Ситуацията за българската делегация в Москва в момента е много благоприятна по няколко причини и едната е съживяването на отношенията с Русия на най-високо ниво, както и споразумението между Европейския съюз и Газпром", каза още Румен Радев, цитиран от БТА. Той подчерта, че по време на своята визита в Москва е поставил много ясни въпроси за възможностите на Русия за оптимизация на цени и на условия за доставки на руски енергийни ресурси, както и за по-добри условия за българския бизнес за присъствие там. Много се надявам правителството ни да оползотвори всички тези възможности, добави държавният глава.

Румен Радев определи рестарта на проекта "Белене" като приоритет, но добави, че трябва да се даде шанс на българското правителството да анализира всички варианти, които предлага - да се вдигне мораториумът и да се предложи решение. По думите му обаче това решение трябва да изключва финансов риск за държавата и да има действащи механизми за контрол на ядрения риск. 

Модернизацията на БА няма алтернатива и мога да кажа, че невежеството в сферата на сигурността е не само опасно, но накрая излиза и скъпо, коментира той предложението на Веселин Марешки да се спрат всички проекти за модернизацията на армията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12001

4

Севтопол

31.05 2018 в 10:58

"Ега ти държавата, щом аз съм ѝ президент!"

12001

3

Севтопол

31.05 2018 в 10:56

A как се нарича политическа система, при която шефът на опозицията е по-неприкосновен от председателя на парламента? И при която опозицията може без последствия да си позволява да изнудва мнозинството да приеме оставката му?

17156

1

aviatora

31.05 2018 в 07:32

България никога не е било по гнусно и нещастно място за живеене.