Кадиев съди Цачева, че го изгони след въпрос за скъпите джипове

OFFNews 24 февруари 2016 в 15:47 4425 4

Независимият депутат Георги Кадиев ще съди председателя на парламента Цецка Цачева заради изгонването му от пленарна зала, след като поискал отговори на въпроси относно поръчките за скъпи джипове на горските стопанства.

Това заяви във Фейсбук Кадиев с думите: "По принцип не съдя за обида или клевета към мен, но съдя за нарушаване на човешки права".

По време на парламентарен контрол Кадиев зададе въпрос към правосъдния министър Екатерина Захариева за това как ще накара Десислава Танева да си подаде оставката заради скандала с поръчките за скъпи джипове.

Танева се защити в зала, като Кадиев поиска да я репликира. Тогава председателят на Народното събрание не му даде думата, защото още първото му изказване не е било по темата. След това бившият социалист поиска процедура по начина на водене, но Цачева бързо му спря микрофона, а след това и го изгони от пленарната зала.

Ето какво написа Кадиев във Фейсбук

"По принцип не съдя за обида или клевета към мен (но не прекалявайте).

Съдът е прекалено затрупан, за да бъде занимаван с глупости.

Но съдя за нарушаване на човешки права. В случая съдя председателя на парламента Цецка Цачева за това, че ме изгони от парламента, тъй като поисках отговори от министър Десислава Танева за сделката с джиповете.

Не ми е за надника от 130 лева. По делата ще похарча повече. А за конституционното ми право на изразяване на мнение."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови