Кадиев: няма да подкрепим правителство, което не разговаря с нас

OFFNews 13 юли 2021 в 13:15 4066 1

Моята позиция е, че няма да подкрепим правителство, което не разговаря с нас. Това не е нормално при положение, че стоим на 2 метра един от друг в парламента, заяви лидерът на "Нормална държава" Георги Кадиев пред БНР, водач на листа на БСП на отминалия вот. 

Той заяви, че според него не е нормално да няма официални и прозрачни преговори между партиите. 

"Политика не се прави така, политика се прави с изслушване на другите и излагане на аргументите, това е несериозно", коментира Георги Кадиев. 

По думите му от коалицията ще настояват БСП да излезе с решение, че не подкрепя предложеното от "Има такъв народ" правителство. 

"Корнелия Нинова на Бузлуджа заяви, че няма да подкрепи правителство, което не предлага преизчисляване на песниите, а вчерашното изказване на Слави Трифонов не включва такова предложение" каза Георги Кадиев. 

Кадиев заяви, че е учуден от предложението на Любомир Дацов за министър на икономиката, тъй като са бивши колеги и Дацов е известен финансов експерт, а не икономист. 

Според него, правителството на ИТН няма да бъде прието, освен ако ДПС и ГЕРБ не гласуват за него, което значи че ще имаме същото правителство като преди.

За възможните ходове пред коалицията с БСП той коментира така:

"Ние трябва да направи това което Слави Трифонов не направи, а именно - да извадим 10 точки на масата, да поканим партиите на преговори и да се опитаме да съставим коалиционно споразумение, в което има равностойни партньори".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови