Кадиев: ГЕРБ се опитват да разцепят всички партии

OFFNews 21 март 2016 в 10:41 2353 4

kadiev
Георги Кадиев

Като “пълен цирк” Георги Кадиев определи декларацията на депутатите от ГЕРБ, с която те поискаха ДСБ да изтегли всички свои кадри от властта или премиерът Бойко Борисов да ги уволни, както и реакцията на министър-председателя от Брюксел, който заяви, че “докато капитана го няма, има бунт на кораба”.

„Цвета Караянчева да прави комплот срещу Бойко Борисов? Това е под санкцията на Борисов с цел да ударят шамар на ДСБ и да ги разцепят”, отбеляза Кадиев пред bTV.

“ГЕРБ в момента се опитват да разцепят всички партии”, смята той. Според него ГЕРБ са успели донякъде да разцепят ДПС, сега наред е първо РБ и особено ДСБ, след това ще дойде ред и на БСП.

Според Кадиев до края на тази година би трябвало да има предсрочни избори. „Факт е, че опозицията е слабичка и ГЕРБ може да търгува с всеки един в момента и винаги може да намери липсващи 10-15 гласа, в същото време обаче е факт, че нещата не вървят на добре в държавата. Последното поколение корупция е отгледано и израснало под егидата на ГЕРБ”, аргументира се той.

По думите му спирането на обществени поръчки у нас е под натиск от ЕС.

„Борисов и Пеевски са едно цяло, там няма разделяне, те са слети един в друг. Когато единият спира обществени поръчки на другия, това означава, че натискът идва отвън”, обобщи Кадиев.

Относно новата си партия "Нормална държава" той заяви, че няма намерение да създава дубликат на БСП. По думите му новата формация не може да се приема като част от роенето в БСП. Той изтъкна, че от хората, присъствали на обявяването на новия политически проект, почти никой не е бил от БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews