Йотова: Обещали сме на Европа да строим нови 3 бежански центъра

OFFNews 05 декември 2016 в 09:21 11149 9

Изграждането на три нови бежански центъра и трансформацията на един транзитен център са част от ангажиментите, поети от кабинета „Борисов” срещу получаването на европейска помощ за защита на границите.

Това заяви пред бТВ вицепрезидентът Илияна Йотова, като цитира официален отговор на Европейската комисия.

От позицията на Брюксел се разбира още, че обявените от премиера в оставка 160 млн. евро помощ всъщност не са 160, а 112, от които 10% са национално съфинансиране. По-голямата част от парите отиват за комуникационно оборудване и друга техника, но 19 млн. са специално за центровете.

„През цялото време се говореше, че се заиграваме със страховете на хората”, припомни Йотова и запита защо това не е била една от темите на КСНС. Според нея има риск следващото правителство да се окаже в ситуация, в която страната е поела ангажименти, които не може да изпълни.

Според Илияна Йотова „във всеки момент може да се повтори бунтът Харманли” и е много важно да се изясни какви още са външнополитическите ангажименти, поети от правителството.

Тя допълни, че в медиите са се появили информации, че докато Консултативният съвет за национална сигурност е заседавал формално, в резиденции и в дома на премиера са се провеждали паралелни срещи с цел търсене на изход от политическата криза. Тя определи това като „задкулисие” и „договорки”, срещу които хората са гласували на 13 ноември.

Според Йотова нов кабинет в настоящия парламент ще бъде „агония”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11827

4

Victor Dachev

05.12 2016 в 10:05

Аме и аз си мислех че точно Борисов ще да е виновен че Йотова гласувала да приемаме бежанци.

13056

3

Какавидков

05.12 2016 в 09:43

Ако Радев изследва трейсовете имигрантите ще спрат да идват.

77927

1

El Commandante

05.12 2016 в 09:35

Продължавайте да гласувате за Баце Банкянския цървул значи, тоя и собствената си майка Мецанка ше продаде на Абу Бакр ал Багдади за пари....
 
X

Да помогнем на украинските деца!