Йотова: Имаше оферти към Радев да стане част от сглобката

OFFNews 30 януари 2024 в 11:01 16984 7

Илияна Йотова

Снимка БГНЕС/Стефан Василев

Вицепрезидентът Илияна Йотова

От началото на сглобката президентът не стана част от нея, макар че имаше такива оферти. Той нито за секунда не ратифицира незаконните им действия, точно обратното - винаги се обръщаше към Конституционния съд. Това не се прощава.

Така заяви вицепрезидентът Илияна Йотова, след като участва в откриването на XV научна конференция по лидерство на тема "Духовност и лидерство. Култура на лидерството" в Националната библиотека "Св. св. Кирил и Методий".

По думите ѝ войната с президента продължава. "Няма новина в това, което се случва и може би сме свидетели на трети сезон. Първият беше "Президентът и войната в Украйна", вторият - "Президент и конституция". Сега очевидно сме "За кожата на един президент", каза Йотова. 

Според вицепрезидента президентът би се поддал на когото и да било да създава партия, още повече "да му се диктува кога и как да стане това". 

"Аз съм се убедила, че (държавният глава - бел. ред.) е човек на честта. Спазва до буквата на закона всички правила и конституционни, и законови. Може би точно това сглобката не може да му го прости", категорична е Илияна Йотова.

По думите ѝ има нужда от политическа алтернатива.

"Вчера разчетох в думите на президента, че той не каза, че е алтернативата, нито каза, че ще направи алтернативата или ще конструира нова политическа партия. Всички в обществото виждаме, че има нужда от нещо ново. Що се отнася до тази бясна реакция на всички, които участват в сглобката, техният страх е точно това - алтернативата. Всеки ден колкото и пъти да излязат и да кажат, че няма алтернатива на тяхното управление, толкова пъти се мъчат да убедят себе си", обясни тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

7

alfakentavur

30.01 2024 в 22:30

Поредната рашистка лъжа.
Колко гласа има Резидента в парламента? Че да "го канят да участва" в правителство. Та те се съюзиха против него.

870

6

Constanza

30.01 2024 в 21:58

Започва да ми се струва, че тук войната е за сърцето на президента :D :D :D

1011

5

firefighter88

30.01 2024 в 13:17

Какво общо има културата с тези бръщолевения?! Тая и Радев използват всеки повод да плюят по всичко и да прокарват про-руски интереси!

723

4

user4eto

30.01 2024 в 12:18

Разпраха се да лъжат.

4038

3

Moirae

30.01 2024 в 11:53

Тази жена вече няма какво да каже.

2159

2

Kilca

30.01 2024 в 11:37

Оформи се един сплотен рашистки колектив - льотчика, къспиш*ин, чалга сценаристите и корнито - залязващ и все повече губещ последователи екип.

2099

1

Mateevk

30.01 2024 в 11:32

Пропуснала е най-първия епизод "Президентът и чий е Крим"". Оттам започна всичко, но кой да предполага, че става дума за подобен феномен. И други и не само у нас тогава сгрешиха, като подцениха Крим, но Радев не само не се разкая като бившия чешки президент Земан примерно, а се разгърна на фона на войната в Украйна. И сега заплашва самото самото съществувание на държавата, независо от мястото, което заема в класациите по корупция. За да бъде една държава повече или по-малко корумпирана, тя първо трябва да е все пак държава, а не само да прилича на такава. Погледнете Украйна - бори се да остане държава, въпреки незавидното й дередже по отношение на корупцията.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика