Йотова: Идеята служебният кабинет да стане редовен е екзотична

OFFNews 14 юли 2021 в 11:49 3837 0

Снимка president.bg

Продължаваме с екзотичните предложения, но аз смятам, че всяка една политическа формация, когато е тръгнала към избори, трябва да си поема отговорността и да бъде готова да съставя кабинет със своите експерти и със своите виждания. Иначе, дайте да си имаме един служебен кабинет, да си променим Конституцията и да приключим.

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова в отговор на въпрос за предложението на лидера на "Изправи се! Мутри вън!" служебният кабинет да стане редовен. Тя говори пред журналисти преди участието си в Международен научен семинар "Да преосмислим средата ни в един пост-ковид свят" в Софийския университет "Св. Климент Охридски".

По думите на вицепрезидента в следващите дни трябва да надделее разумът. "България в момента има нужда от много стабилно правителство", добави тя.

Според нея страната има нужда от стабилно правителство, което "трябва да продължи линията на служебния кабинет за връщане на държавността, за законност и за правила, за икономическо развитие, за това България да депозира своя план за възстановяване и да успее да го защити в ЕК - предизвикателства, които далеч надхвърлят партийния егоизъм".

Илияна Йотова допълни, че ако партиите отново се затворят в себе си и решат да отидат на още едни избори през тази година, няма да бъдат разбрани от българския народ.

От думите ѝ стана ясно, че не вярва машините и ваксинацията да са спрели хората да отидат да гласуват: "Ниската избирателна активност трябва да е предмет на сериозен анализ от всяка политическа формация и от обществото. Трябва да се разгледа секция по секция, да се види кои са хората, които не са отишли до урните. Задава се друг голям въпрос - дали пък хората не са намерили за кого да гласуват".

На въпрос за тезата на ГЕРБ, че целта е да не се съставя правителство и да продължи да управлява служебният кабинет, Йотова коментира, че "това остава на г-н Борисов - да пуска фалшиви новини в публичното пространство".

Никой не иска да си има работа с ГЕРБ и да участва в следващо правителство с тях, а оттам нататък какво е мнението на бившия министър-председател, това си остава преди всичко важно за неговите избиратели, посочи Илияна Йотова, цитирана от БТА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!