Йордан Цонев: Пеевски никога не е имал кредит от ББР

OFFNews 18 май 2021 в 08:45 4645 3

Фактите показват, че г-н Пеевски никога не е имал кредити от ББР, нито в лично качество, нито като собственик на фирма. Нито той, нито членовете на неговото семейство. Ние сме говорили на тази тема в ръководството на партията. Имаме много ясна представа, и то с документи, че това не отговаря на истината.

Това каза в студиото на Нова ТВ Йордан Цонев от ДПС. "Доколкото аз знам, само в холдинга "Булгартабак" г-н Пеевски е бил миноритарен собственик", подчерта той. 

"Застава служебният министър и казва, че по журналистически разследвания фирмите имат връзка с г-н Пеевски. Един министър не може да твърди. Той има достъп до информацията, принципал е. Към вчерашната информация той трябваше да каже следното:  По данни и факти от регистрите Пеевски никъде не участва или участва", категоричен е Йонев.

По думите му журналистическите разследвания са нещо хубаво и полезно, но не са факти. 

Цонев призова "въпросния" министър (на икономиката, Кирил Петков - бел. ред.) да излезе и да каже според фактите има ли Пеевски общо с фирмите. "Иначе излиза, че "една жена казала на пазара...", добави той.

"От юридическа гледна точка банката има пълен лиценз - да дава кредити на малки, средни и големи предприятия. Европейската централната банка направи проверка и каза, че в ББР няма необезпечени или лоши кредити. На кой да вярваме - на министъра, който е от една седмица на служба, на Мирчев или на кого", попита още той

Цонев заяви, че не е толкова изненадан, "защото прекрасно знаем, че икономическия екип на това правителство принадлежи към кръга "Капитал". Министърът каза очевидна лъжа и започнаха да дрънкат тезите му тези от "Да, България" и кръга "Капитал". Икономическите министри от този кръг не бива от първата седмица да подхващат недоказани тези". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3040

3

Любомир Димитров

18.05 2021 в 09:20

Само погледнете колко пламенно скочиха срещу министъра Крачун от Близ и Нидялко от ПИКливата агенция и ще ви стане ясна цялата картинка !