Ексклузивно Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог в студиото на OFFNews (видео)

Йордан Цонев: Кафето е хубаво, но коалиция с ГЕРБ няма да има

OFFNews 28 март 2014 в 09:06 1220 2

Само по себе си, пиенето на кафе е един положителен факт. Когато различията се обсъждат – това е добре.

Така депутатът от ДПС Йордан Цонев коментира срещата между Бойко Борисов и Лютви Местан в Кърджали. Пред Нова телевизия обаче той обясни, че до коалиция с бившите управляващи няма как да се стигне.

„Нашите избиратели понесоха най-големите удари от българска политическа партия след Възродителния процес именно при управлението на ГЕРБ”, обясни Цонев. По думите му между двете партии имат фундаментални различия.

„Извън публичните контакти, нямаме други с ГЕРБ. Нямаме намерение да правим коалиция с тях”, увери депутатът.

Йордан Цонев призна обаче и за немалко различия с БСП. „Имаме сложни взаимоотношения с БСП. Основното нещо, което ни дразни - и нас, и БСП - е митът, че ДПС преяжда с власт, за което няма нито един факт”, посочи Цонев и даде пример с броя на областните представители издигнати от неговата партия, които били 6 от общо 26.

По думите му програмата на кабинета „Орешарски” е върховата цел на двете партии. "Тя е компромис между вижданията на ДПС и БСП”, обясни депутатът.

„Има много случаи, при които БСП, ГЕРБ и „Атака” гласуват заедно”, отбеляза Йордан Цонев и даде пример с мораториума върху продажбата на земя на чужденци и въпроса за езика на предизборните кампании.

„Има един единствен текст, който гласуваме заедно с ГЕРБ”, категоричен беше депутатът, имайки предвид уреждането на състава и разпределението на местата в ЦИК.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews