Йордан Недев: Рядко виждам смисъл в синдикатите

OFFNews 17 февруари 2015 в 19:18 3286 8

Йордан Недев.
Йордан Недев.

Рядко виждам смисъл в синдикатите. По начина, по който те са се зародили някога по времето на индустриалната революция - тогава реално са решавали някакви много наболели проблеми, свързани с експлоатацията на труда. Такова нещо вече отдавна няма. Обществото израсна, стигнахме до други висини, в които по-скоро тези, които водят хорото, са работниците. И това може да бъде във всяко предприятие.

Това заяви пред bTV финансовият директор на "БДЖ Пътнически превози" Йордан Недев, като допълни, че всички знаем "диагнозата" на БДЖ, но не знаем с какво да лекуваме железниците, така че да не ги "убием погрешка".

Недев беше един от битите от полицията протестиращи в "Нощта на белия автобус", като изтъкна, че побоят е бил  непровокиран.

"Ситуацията с белия автобус е много показателна, много добра. Мисля, че тя пречупи някакви неща. Имаше натрупвания и преди това в българското общество. Но стигнахме някаква кулминационна точка, след която аз твърдо вярвам и се чувствам много по-добре в тази държава, защото мисля, че имаме реално гражданско общество", заяви той. 

Недев смята, че корупционният модел "КОЙ" в България е твърде силен, за да бъде лесно разграден и че все още съществува.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!