Йордан Йорданов смени Димитър Делчев начело на ДБГ

OFFNews 27 февруари 2023 в 13:47 1740 1

Димитър Делчев и Йордан Йорданов

Снимка Лилия Йотова

Димитър Делчев и Йордан Йорданов

Делегатите на Петото национално събрание на „Движение България на гражданите" избраха Йордан Йорданов за председател на партията.

От трибуната Йорданов оповести курса на ДБГ за следващите месеци: „Наша задача като партия ще бъде да затвърдим и отстояваме в България важната икономическа, културна и социална роля на регионите. Ние трябва да бъдем платформата, която обединява регионите и местните власти. Защото точно те са добавена стойност в процеса на европейската интеграция.“

Йордан Йорданов подчерта, че е време да променим начина на мислене за партийния живот в България. В този политически хаос единствената стабилна институции са местните власти. „Считам, че трябва да бъдем младежки амбициозни. Доста рани понесохме от своето израстване и затова сме разумни. Ние можем да бъдем онзи обединител център – дясно, от който България се нуждае.“

Приветствие към делегатите отправи г-жа Меглена Кунева. „Предстоят местни избори и решението ДБГ да се фокусира в тях е правилно“, коментира тя.

Димитър Делчев призова за запазване на почтеността и ценностите на справедливостта и демокрацията. „Предстоящите местни избора са важни както за ДБГ, така и за страната. За първи път от 33 години бъдещето на страната ни ще се определи от избори за кметове, а не за депутати. За първи път имаме шанс да градим държавата си от долу на горе, като истинска стабилна сграда“.

Йорданов беше избран единодушно от гласувалите делегати. 

Йордан Йорданов е роден през 1987 г. в Добрич, завършил е икономика в УНСС, и Schiller International University, САЩ специалност MBA-International Business. Йорданов е кмет на Добрич от 2015 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!