Йончева: Нинова не трябва да подава оставка от лидерския пост в БСП

OFFNews 07 юни 2019 в 19:38 2629 0

Снимка Александра Маркарян / OFFNews

Корнелия Нинова не трябва да подава оставка от лидерския пост в БСП, коментира пред bTV вече избраната за евродепутат Елена Йончева.

Считам, че тя не трябва да подава оставка. Изводът от тези избори е, че мафията, организираната престъпност, този начин, по който се управлява в България – той не може да бъде преборен с активността на една партия. Било то и на най-голямата опозиционна партия. За да ги махнем тези хора, които съсипват България, трябват усилията на всички опозиционни партии, на българската журналистика, на гражданското общество. Това е голямата горчива истина от тези избори, каза евродепутатът.

Моралното възмущение на хората към управлението на ГЕРБ, за съжаление, не прерасна в електорална активност, констарира тя.

Имахме надежда, че ще победим на европейските избори. Огорчена съм от резултата, защото очаквах, че за страната ни ще започне промяна, каза Елена Йончева.

Борисов и ГЕРБ впрегнаха цялата държавна машина в нарушение на закона. През последните две седмици Борисов яхна своя джип. Обикаляше и правеше малки видеопостановки в нарушение на закона и всякакъв морал. Беше използван корпоративен и купен вот с впрегната държавна машина, твърди евродепутатът.

БСП е единствената партия, която има ръст на гласувалите за нея спрямо предишните евроизбори и имаме един евродепутат в повече. Но тези избори не станаха начало на загубата на ГЕРБ, отчете Йончева.

Последният евродоклад от вчера потвърждава корупцията, с която това правителство не желае и не може да се справи. Там се казва, че има срив във всяка една сфера - образование, здравеопазване и пътища, които са под средното ниво в Европа, добави още евродепутатът от левицата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови