Йончева: Не вярвам Слави да е нов проект на задкулисието

БСП: Ако Трифонов не е проект на Пеевски, да го докаже сега

OFFNews 07 април 2021 в 13:15 7903 1

Не вярвам Слави Трифонов да е нов проект на задкулисието. 

Това заяви Елена Йончева, евродепутат от групата на социалистите и демократите, по TV1 и TV+, цитирана от пресофиса си. По-рано днес Явор Божанков от БСП заяви по бТВ: „Ако за Слави Трифонов хората са казвали, че той е проект на Делян Пеевски, сега Трифонов има възможност да докаже, че това не е така. 

Йончева заяви още, че Трифонов разби сметките на статуквото, в които условие за участието на Корнелия Нинова беше Румен Радев да не е кандидат за президент на БСП. Тя припомни изказване на Иван Гранитски, втори в листата след Нинова в София, че „ще работи за програмно правителство“. Председателят на БСП така и не се разграничи от това, коментира Йончева. 

Слави направи нещо страхотно до тук, надявам се да продължи. Той има нещо, което е изключително важно в политиката – характер, както и чувство за чест и достойнство, категорична беше тя. 

Бойко Борисов се притеснява от служебно правителство, както се притесняваше и през есента на 2020 г., обясни още Елена Йончева. По думите й не случайно говори сега за програмен, експертен кабинет, зад който да се скрие. 

Тя заяви още: Борисов е хитър, не създава проблеми в Брюксел. Подкрепя Европейската комисия, за да си купува спокойствие у дома. 

Според нея, ако БСП продължава да бъде ръководена по този начин, и след няколко месеца има нови избори, партията ще вземе по-малко от 15%. Показателно е, че останалите опозиционни формации, на които Корнелия Нинова предложи партньорство, дори не искат да разговарят с нея.

България има нужда от силна европейска левица, а тя няма как да се появи, ако утре дойде някой друг като Корнелия Нинова. Затова въпросът не е само в нейната оставка, а в разговор за лявото, коментира Елена Йончева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3162

1

Grigor Arssov

07.04 2021 в 14:28

Тая ДРОСЛА хубао орати ама се го докарва до лошата Нинова, която щяла нещо си в болния и мозък с Тулупа, ...... а тя жената Нинова изгони всички агенти на байх0я в БСП(нейния ментор Станишев, Гергов, Миков и т.н.) и е единствената дето не е и няма да полегне на мутрата!!!!!

Така, че не ти се получава неблагодарнице!!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!