Изтича карантината на Кирил Петков, ще има ли среща с протестиралите срещу зеления сертификат

OFFNews Последна промяна на 14 януари 2022 в 06:15 951 0

Кирил Петков

Снимка Министерски съвет

Кирил Петков

Премиерът Кирил Петков покани на среща днес протестиралите в сряда пред парламента срещу зеления сертификат привърженици на "Възраждане".

Срещата беше планирана за днес, когато се очаква Петков да излезе от наложената му карантина след положителния тест за COVID-19 на председателя на Народното събрание Никола Минчев, с когото заедно прекараха шест часа на заседание на Консултативния съвет по национална сигурност при президента Румен Радев. Потвърждение за нея все още няма от Министерския съвет.

В деня на протеста Петков изрази съжаление, че не може да отиде при протестиращите именно заради карантината, но е готов да чуе идеите им в петък в 15 ч.

Протестът на 'Възраждане' в опит да щурмува парламента

Премиерът декларира, че приема и уважава правото на всеки да протестира, но не приема факта, че предварително обявеният като мирен протест се е превърнал в опит за нахлуване в сградата на парламента. При него пострадаха и служители на реда.

Кирил Петков е категоричен: на прага на петата КОВИД вълна зеленият сертификат не може да се отмени, и напомня, че единственият начин щетите от пандемията да бъдат ограничени е масовата ваксинация.

В България са ваксинирани 28,2% от населението при среден процент за ЕС 69 на сто, по данни на Европейския център за превенция и контрол на заболяванията към втората седмица на януари 2022 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови