Изправи се! Мутри вън! за последно с това име на вота на 11 юли

Парламентарната група ще запази само първата част от наименованието

OFFNews 25 май 2021 в 13:45 2497 0

Коалиция "Изправи се! Мутри вън!" се явява за последно под това име на предсрочните избори на 11 юли. При влизане в Народното събрание парламентарната група ще се нарича само "Изправи се!", обяви лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева пред БНР с уточнението, че това е записано в споразумението. 

"В нито един момент не сме били близо до споразумение за коалиция с БСП. Не може да се подпише споразумение, защото на "Движение 21" не беше предложено място в коалицията", коментира тя.

Според нея Корнелия Нинова сама не може да решава кои места са избираеми при сегашната система с преференциите. Вчера Нинова обяви, че причините за несъстоялото се присъединяване на Д 21 са три - искането за промяна на името на лявата коалиция, Дончева да е съпредседател в нея и да получи две избираеми места - за лидера и зам.-шефа на Д 21.  

"Въпросът за съпредседателя стои така. Нинова има проблем с вътрешната опозиция и с обществения си имидж. Само тези гласове не са ѝ достатъчни. Затова ще трябва да приеме до себе си човек, който ще ѝ донесе другите територии електорат. Не се притеснявам да кажа, че в случая това съм аз. Субсидията и сега я имаме, но в коалицията тя ще зависи от Корнелия Нинова и ако тя спре да ни я плаща, дори да имаме депутати, няма да имаме юридически механизъм да си поискаме парите".

Татяна Дончева съобщи още, че представители на Д 21, които най-вероятно са подслушвани, ще подадат молби за проверка до Бюрото за контрол на СРС.

"В следващия месец-два очаквам нещата малко по малко да излизат", допълни тя.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!