Изправи се.БГ: Събрахме над половината от необходимите доброволци за изборите

OFFNews Последна промяна на 25 януари 2021 в 14:37 680 0

За малко над два месеца Гражданската платформа „Изправи се.БГ" с председател Мая Манолова набра 52% от необходимите наблюдатели и доброволци за изборите. Процесът е част от създаването на паралелна гражданска ЦИК за опазване на честността на предстоящите парламентарни избори, съобщиха от движението. 

До момента са подадени над 6200 заявления онлайн, в офиса на платформата и в областните и общинските офиси на „Изправи се.БГ". Най-голям процент доброволци са регистрирани в Бургас - 728 души. В многомандатния район има 739 секции, тоест областта е почти изцяло покрита с доброволци. 

В София заявления са подали близо 1000 души при около 1600 секции за трите многомандатни района в столицата.

Във Варна желанието си да бъдат доброволци на „Изправи се.БГ" са заявили 403 души при 650 секции в града. В Пловдив набраните доброволци са 468 при 1018 секции в многомандатните райони в града.

За Варна, Пловдив и София набирането на доброволци и наблюдатели продължава. Благоевград, Видин, Враца, Добрич, Пазарджик, Плевен, Русе, Силистра и Сливен са многомандатните райони, в които са набрани между 50% и 90% от необходимите за секционните избирателни комисии доброволци.

„Изправи се.БГ" ускорява набирането на останалата част от необходимите доброволци за гражданската ЦИК през оставащите два месеца до изборите, като целта е да се покрият и най-малките населени места. 

Заявленията на кандидатите се събират на фейсбук страниците на Мая Манолова и Гражданска платформа „Изправи се.БГ", чрез сайта на платформата и в офисите на платформата в София и страната. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !