Изборите започнаха с проблеми с машинното гласуване

OFFNews Последна промяна на 26 май 2019 в 07:55 3399 1

Снимка Александра Маркарян, архив

В 7 часа започнаха изборите за Европейски парламент в България. Броят на избирателните секции в цялата страна е 11 897, а на тези в чужбина - 191 в 64 държави.

Според окончателните избирателни списъци, които има Централната избирателна комисия, могат да гласуват 6 355 633 наши сънародници.

В област Велико Търново изборният ден започна с отварянето на 417 избирателни секции, съобщи БНР. Машините за гласуване създадоха проблеми. Машинно гласуване в област Велико Търново се провежда в 104 секции. Комисиите имат проблеми при пускането на машините и привеждането им в готовност за вота на избирателите. В 47-а секция във великотърновското основно училище "Бачо Киро" също срещнаха трудности.

"Получихме неокомплектована машина", посочи председателят на секцията Аничка Ангелова - "При приемане на секцията и машината, специалистът, който трябваше да я инсталира, установи, че липсва рутер на машината и сигнализирахме в София".

Проблемът с машинното гласуване във Велико Търново не е изолиран случай. Сигнали за забавяния има и от Варна, Кърджали и други градове.

Заради многото българи, които са избирали Гърция в почивните дни, в района на Халкидики са отворени две секции.

По информация на Нова телевизия около 50 000 българи се намират в Гърция.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2500

1

VHS

26.05 2019 в 10:12

Какъв рутер, нали нямат връзка с нищо?!