Иво Христов: Цветан Цветанов спечели изборите на ГЕРБ, но не върви това да се признае

OFFNews 03 юни 2019 в 10:07 4623 6

Снимка Александра Маркарян

Огорчен съм от изборния резултат. Удовлетворението от това, че съм избран, не може да засенчи огорчението от общия резултат, който е победа на апатията над здравия разум, на автокрацията над демокрацията.

Това каза евродепутатът от "БСП за България" Иво Христов по бТВ. Той коментира, че от гледна точка на политолога това е победа на ГЕРБ над БСП и останалите партии, но от гледна точка на историята е морално поражение на България.

"Очаквах ГЕРБ да се срине напълно, тъй като няма нормално общество, което да толерира корупцията - осветлена, документирана, показана и заснета, с всичките ѝ асансьори и къщи за гости и с оправданието на нейните лица. Никое общество не би толерирало подобна партия. Оказа се, че българското общество е склонно е да преглътне и това", каза още Христов.

Той добави, че има съмнения в резултата от вота, но не е партия, за да го оспори, или съд, за да го прецени. От наблюденията му в страната и прочита на резултатите не е убеден, че са обективни, но няма гражданска енергия, която да ги оспори. 

"Партийната тема на БСП я знаем. Има вътрешни конфликти, противоречия и пренаредена листа. Имаше и хора от апарата, които не работиха за мобилизацията. Това са проблеми на БСП. Апатията на хората е предизвикана от друг - чисто битов феномен. Изборите са за 17 човека, които отиват в ЕП и ще получават високи заплати. Това дразни всички, но европеецът мисли да гласува, за да има този вот добър резултат за него", каза евродепутатът от левицата, като добави, че битовата логика надделява над политическото действие.

Гледам този проповедник на любовта, бивш охранител, със своята фланелка - небръснат, който обяснява как е бил братовчед си преди време, а сега е бил противниците си, обграден от охранители. Той говори кой сеел омраза. Кадрите опровергават посланието му", коментира Иво Христов думите на премиера Бойко Борисов, че БСП са излъчили омраза по време на предизборната си кампания.

Според него когато президентът има позиция срещу корупцията, тя е срещу обществен порок, а когато ГЕРБ реагират като опарени - то е, защото са се припознали. Той добави, че Цветан Цветанов е спечелил изборите на ГЕРБ, но не върви това да се признае от Бойко Борисов и заключи, че резултатът от изборите не е демотивирал лидера на БСП Корнелия Нинова, а точно обратното.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17439

7

мнение от IP

03.06 2019 в 14:13

Яяя, чаках да видя кой и кога ще обвини избирателите, че не са гласували за него и етоооо.....оказа се, че първи ще е Иво Христов. Я вземи ни нахокай сега, че БСП ни е противна колкото ГЕРБ.

11841

5

трафоПОСТ

03.06 2019 в 12:47

Ох, не знам наесен, като паднат пак, кой ще им е виновен. Тогава и Цветанов вече ще е забравен отдавна, да видим кой космос ще им е крив на кривата червена ракета.

6245

3

kokoten

03.06 2019 в 11:10

...80% дебили,не забравяйте,80%....какво да очакваш...дръжте се палците и не мърдайъе много да не правите кеф на Мутрата и останалите отрепки....

3910

2

Georgi Gracata

03.06 2019 в 11:03

Апатията на здравия разум г-н Христов са аплодисментите на избирателя,които за умния политик са шпори,а за ГЕРБ цел на слабия и активно равнодушие към унищожение на България.