Иво Христов бе избран за заместник-председател на научния панел към Европейския парламент

OFFNews 11 март 2022 в 12:59 1177 0

Българският евродепутат от Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП (S&D) Иво Христов бе избран за първи заместник-председател на Панела за бъдещето на науката и технологиите към Европейския парламент (STOA).

Решението бе взето по време на проведеното вчера заседание на STOA в Страсбург. За председател на STOA бе избран Кристиан Елер (ЕНП, Германия).

Панелът STOA е научният инструмент за изработване на политиките на Европейския парламент. Състои се от 25 евродепутати, които се определят от девет парламентарни комисии.

Иво Христов е член на STOA от месец септември 2019 г. В края на 2020 г. българският евродепутат инициира изследване на въздействието на 5G технологията върху човешкото здраве и околната среда. То бе възложено на института „Рамацини” в Болоня и университета в Гент (Белгия).
В рамките на последната година Христов работи и по темата за дийпфейк технологията и възможните европейски политики, регулиращи прилагането на изкуствен интелект. По негова инициатива изследването на STOA бе представено през октомври 2021 г. 

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП: https://www.socialistsanddemocrats.eu/

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!