Иван Таков: БСП се опитва да налага добри решения, но войната в коалицията е пагубна

OFFNews 21 юни 2022 в 12:08 724 0

Иван Таков

Снимка БСП-София

За около 60 дни Иван Таков направи над 20 посещения на събрания на районните организации на социалистите в София

БСП се опитва да налага добри решения, но войната в коалицията е пагубна. Това каза председателят на БСП - София Иван Таков пред партийния актив на районен съвет в "Изгрев", на който присъства и неговият заместник в столичната организация на социалистите Иван Пешев. По време на събранието председателят на БСП в район "Изгрев" Цветелин Софрониев прочете, а след това членовете приеха и позиция в подкрепа на правителството.

За около 60 дни Иван Таков направи над 20 посещения на събрания на районните организации на социалистите в София, на които отговаря на въпроси на партийните членове.

"Много е важно как БСП ще излезе от това управление, независимо кога ще се случи. В момента, за щастие, партията стои встрани от войната между два от партньорите в коалицията, които се заливат с кофи помия, каза Иван Таков пред социалистите в "Изгрев". - Такова поведение на партии, които са част от управлението, е пагубно. Подобни действия рушат доверието в институциите и партиите. Те са много вредни за всички нас, които се занимаваме с политика. БСП се опитва да налага решения, добри социални мерки в полза на гражданите. Но вниманието на всички в момента е насочено към войната между "Продължаваме промяната" и "Има такъв народ", вместо към актуализацията на бюджета, която предстои да бъде гласувана на второ четене".

В официалната позиция, която социалистите от район "Изгрев" приеха на събранието те са категорични, че връщането на ГЕРБ и ДПС в управлението е подмяна на вота на българите. "Българската социалистическа партия пое своята отговорност и с опит и последователност се включи пряко в държавното управление. По нейна инициатива се стигна до увеличение на доходите и пенсиите, до безплатните детски градини и ясли, до подпомагане на младите семейства, бизнеса и земеделските производители, до приемане на поредица антикризисни мерки за преодоляване на последиците от връхлетелите страната ни кризи, до избягване на пряка намеса във войната в Украйна, категорични са те. - И вместо партиите в управлението да се съсредоточат върху проблемите на българите, една от тях - "Има такъв народ", предаде гласувалите за нея стотици хиляди хора, в опит да възстанови мракобесието, завладяло държавата ни повече от десетилетие. В ход е подмяна на народния вот за връщане на ГЕРБ и ДПС на власт в коалиция с "Има такъв народ" и "Възраждане".

Ето и пълния текст на позицията на Районния съвет на БСП в "Изгрев":

Връщането на ГЕРБ и ДПС в управлението е подмяна на вота на българите

Съставянето на настоящото правителство през декември миналата година беше трудно, но отговорно поведение на участниците в него, беше исторически прецедент от четири партии, но така пожелаха българите, беше политически компромис, но с ясно поставени цели!

А кризите, които трябваше да се овладеят, бяха много - Covid пандемия, финансова, социална, енергийна, продоволствена, геополитическа, а после и войната в Украйна.

Българската социалистическа партия пое своята отговорност и с опит и последователност се включи пряко в държавното управление. По нейна инициатива се стигна до увеличение на доходите и пенсиите, до безплатните детски градини и ясли, до подпомагане на младите семейства, бизнеса и земеделските производители, до приемане на поредица антикризисни мерки за преодоляване на последиците от връхлетелите страната ни кризи, до избягване на пряка намеса във войната в Украйна.

И вместо партиите в управлението да се съсредоточат върху проблемите на българите, една от тях - "Има такъв народ", предаде гласувалите за нея стотици хиляди хора, в опит да възстанови мракобесието, завладяло държавата ни повече от десетилетие. В ход е подмяна на народния вот за връщане на ГЕРБ и ДПС на власт в коалиция с "Има такъв народ" и "Възраждане".

Ние, социалистите от район "Изгрев" в София, знаем и помним как сами отстранихме ГЕРБ от местната власт преди три години и от какво отървахме жителите на района, и ще направим всичко възможно да не ги допуснем отново.

Подкрепяме напълно решението на Националния съвет на БСП от 12 юни и участието ни в управляващата коалиция!

Подкрепяме напълно Председателя на БСП, Изпълнителното бюро на НС на БСП и ръководството на Парламентарната група на "БСП за България" в разговорите и усилията им заедно с другите партии от управляващото мнозинство за изработване на програма за по-нататъшното управление на държавата в рамките на сегашната коалиция.

Призоваваме всички здравомислещи хора да запазим и развием това, което заедно постигнахме миналата година - нормалността в държавата ни! 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови