Иван Таков: БСП да преосмисли участието си в коалиция с партньори като Кирил Петков

Действията на премиера в оставка са арогантни и показват, че той не зачита БСП, заяви лидерът на столичните социалисти

OFFNews 29 юни 2022 в 12:54 500 1

Иван Таков

Снимка БСП-София

БСП не бива да участва в преговори с "Продължаваме промяната" за ново правителство в това Народно събрание, смята Иван Таков

Едноличното решение на премиера в оставка Кирил Петков да изгони 70 руски дипломати и служители в посолството е безотговорно и вредно за България.

Това заяви лидерът на БСП - София Иван Таков по повод безпрецедентното в историята на българската дипломация действие на министър-председателя.

"Решението е необмислено и неразумно, показва липса на държавническо мислене и по никакъв начин не защитава интереса на България, коментира още Иван Таков. - Точно в този момент подобни действия изострят ненужно и без друго обтегнатите отношения между България и Русия. Засилването на конфронтацията от наша страна може да доведе до изключително тежки последици за държавата ни".

Според Иван Таков, БСП трябва много сериозно да преосмисли участието си в коалиция с подобен партньор.

"Едноличното решение за масово експулсиране на руски дипломати и служители в посолството е поредната демонстрация на "Продължаваме промяната" в лицето на Кирил Петков на откровено незачитане на партньорите в коалицията, заяви Иван Таков. 

Действията на премиера в оставка са арогантни и показват, че той не зачита БСП като равностоен партньор в коалицията. В тази ситуация категорично смятам, че партията не бива да участва в преговори с "Продължаваме промяната" за ново правителство в рамките на това Народно събрание".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови